Cutremur de 8 cu 5 și tensiune de 4,7 magnitudine

Din motive de hârțogăraie, a trebuit să mă duc să vizitez medicul de familie de dimineață. E luni, soare, cafea, muzică zveltă în căşti, abia aştept să stau la rând pe holul clinicii. Dar iată că nici n-am apucat să-mi scot căştile din urechi, că mi-au şi strigat numele devenit celebru peste vineri noapte.


A rămas doctorul impresionat de sănătatea mea tun, iar la final îmi ia şi o tensiune. 8 cu 5, zice.


-N-are cum domn doctor, mie mereu îmi dă cu 10… de fiecare dată! sunt născută pe 10, scrie 10 pe ultima mea diplomă, tensiunile cu 10, sunt o fată de 10, ce mai!… şi-am băut şi cafea de dimineață. Deci vă spun că n-are cum… dar ce faceți, chiar treceți aşa pe calculator? Haideți domn doctor, dar nu corespunde cu realitatea, iar eu nu mint, eu nu sunt ca alți jurnalişti… a fost un weekend mai zen, cu Miaiele, din astea, dar nu se va mai repeta. Eu zic să nu treceți chiar aşa acolo, e luni, poate şi tensiometrul e mai somnoros… ce ştiu eu… (îmi venea să-l înșfac de halatul lui alb, să-l pun la pământ, să înșfac mouse-ul și să dau click până notam ce tensiune aveam eu chef)
– Dar eu ce să vă fac dacă nu beți mai multă apă, domnişoară? Las că e bine să mai schimbați date şi prin documente… vă recomand şi numele, chiar… şi îmi zâmbeşte lung pe sub mustăcioară
– Bine domn doctor, atunci aşa o să fac. Nu mai ies la nicio cafea cu nimeni. Doar la un pahar cu apă. Să vedeți cum o să-mi bată inima când mă va scoate cineva la o sticlă de 2 litri!!
– Numa să nu fie de la robinet! Vezi că bucureştenii ăştia-s mai şmecheri, aşa.
– Am grijă! Mă duc acum să mă uit de un filtru!


Și pufnesc și eu și medicul în râs, biiiine de tot, și plec voioasă spre parc. Când aude mama, îmi zice îngrijorată: „vai, măi, mamă, n-ai la îndemână un suc de sfeclă roșie? Un pahar de vin! Da, un pahar de vin, fugi și bea unul!”


„Măi, mamă, e unu ceasul! Nu pot să mă duc chiar așa amețită la muncă, mai scriu vreo prostie pe acolo. Las că mai beau o cafea. Ce-i drept, dimineață am băut un 3 în 1, n-a fost chiar cafea. Deci, la așa minciună, chiar meritam un 5 din partea doctorului”, zic.


Așa ce m-am bucurat când m-am așezat pe scaunul de la birou, sunt în siguranță, gata. Să-mi beau cafeaua înviorătoare. La un moment dat, cu căștile pe urechi fiind, îi văd pe șefii mei cum se uită pe pereți, pe sus, la colegul meu de birou, toată lumea îngrijorată. Ce se întâmplă, doctore? Că eu nu mai pricep nimic.
– Pregătește știrea despre cutremur!
– Da, imediat, răspund, deși eu cu tensiunea de 8 cu 5 n-am simțit nimic deosebit față de restul zilei mele de luni. Așa e când nu bei suficientă apă, în colțul estic al biroului nu mai ajunge seismul. Sau e seism de la sosire până la plecare.


Mai târziu, colegul meu mă deranjează pe motiv că vrea să facă un selfie-de-freză-nouă-și-cutremur-la-muncă (primul pe care îl simțim în ditamai clădirea).
– Auzi, dar tu ştii că eu am tensiunea 8 cu 5 şi dacă mă enervezi o fac 9?
– Perfect, hai că, uite, l-au arestat pe Mazăre, ar fi trebuit s-o ai 9 cu 5.  Dacă mai iese unul la declarații, îți revii de tot!