Vine un timp când afli că timpul tău e mai prețios ca toată rezerva BNR

Vine un timp când începi să îți prețuiești timpul. Să conștientizezi că el chiar valorează bani, sau dacă nu bani, măcar merită să îl petreci frumos, bine, în armonie. Iar pentru a reuși asta, începi să mai spui și „Nu”.

Am fost genul de persoană care n-am refuzat în adolescență mai nimic. Ziceam „Da” la toate evenimentele, toate ieșirile în oraș, toate petrecerile, toate proiectele, tot ce îmi apărea în cale, ajutam toți oamenii (maaaare greșeală, Doamne!).

Pentru că, în sinea mea, îmi spuneam, poate acolo se află o poveste interesantă, ce merită exploatată. N-aveam de unde ști ce mi-ar fi adus ziua și locul, dacă nu eram acolo. Pentru că am fost o căutătoare de povești și însetată de energiile oamenilor de când mă știu. Și vreau să cred că n-a fost risipă de timp. Am cunoscut mii de oameni, mii de experiențe inedite de viață, de povești, de pilde.

Dar, de la o vreme, am aflat că timpul meu chiar e mult mai valoros decât cred eu. Motiv pentru care nu mai vreau să mi-l pierd cu oameni care nu mă fac să mă simt bine, de la care nu câștig momente frumoase, lecții deosebite sau orice alt lucru pozitiv. Oamenii care mă lasă mereu cu umerii apăsați, gânduri inutile sau chiar nervi după o întâlnire i-am scos deja din viața mea.

Obișnuiam să apreciez multă lume, acum îi apreciez doar pe cei alături de care mă simt bine.

Indiferent din ce clasă socială fac parte. Oamenii care nu vin la un suc să te judece sau să se laude. Vin să te vadă și să râdă cu tine. Fără prefăcătorii, fără intenții ascunse, fără să plece de la tine cu banii tăi sau contactele tale.

Nu mai e timp de aruncat pe filme proaste, pe sucuri ieftine, pe petreceri slabe, pe evenimente din obligații, pe cărți idioate, pe relații consumatoare de energie, pe certuri, pe nimic.

De câte ori nu m-am luat de diverși agenți de vânzări care trag cu dinții după orice leuț că mult mai valoros ca banul acela e timpul meu. Adică acea parte din viața mea pe care nu o mai câștig vreodată și pe care nu vreau să o irosesc pe oameni de la care nu am ce învăța frumos.

Aveți grijă căror persoane le oferiți timpul vostru și arătați-le că sunt foarte norocoase pentru că încă au parte de el.

10171666_10202810291132759_7055383825850847417_n

 

 

6 Replies to “Vine un timp când afli că timpul tău e mai prețios ca toată rezerva BNR”

    1. filmele proaste sunt ok, ca poti dormi la ele sau macar poti manca popcorn in sala.. mai rau e la opera, teatru…

Comments are closed.