Voluntariat

Direcționează 20% din impozitul pe profit în beneficiul copiilor bolnavi

Raluca / December 8, 2016

Dețineți o companie sau o firmă?

Atunci trebuie să știți că Noul Cod Fiscal, actualizat prin Legea nr. 227/2015, si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completările și modificările ulterioare, prevăd ca orice firmă sau companie care a înregistrat profit poate să direcționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG pe care dorește să îl susțină.

Așadar, decât să dați statului impozitul pe profit, mai bine susțineți un ONG care sprijină cazuri speciale. Ca de exemplu, Asociația M.A.M.E, care de peste 7 ani oferă sprijin copiilor diagnosticați cu boli grave, precum și celor care provin din medii defavorizate.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p):

“(…) contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

  1. 5‰ (la mie) din cifra de afaceri;      
  2. 20% (la suta) din impozitul pe profit datorat.”

Această sponsorizare nu implică niciun cost pentru societatea pe care o reprezentați!

Dacă v-am convins, descărcați acest contract de sponsorizare de aici: Contract Sponsorizare

 

Completați-l până pe 31 decembrie 2016 cu datele societății și cu suma pe care vreți să o directionați către Asociatia M.A.M.E.

Pentru orice detalii, apelați cu încredere la 0735.163.777 / 0723.664.813 sau email: office@asociatiamame.com.

 

Hai să vă prezint un exemplu concret de calcul pentru această sponsorizare:

Cifra de afaceri a societății = 300.000 lei

Profit = 60.000 lei

Impozitul pe profit (16%) = 9.600 lei

Sume aferente sponsorizării conform limitelor menționate în Codul Fiscal:

0,5% din cifra de afaceri = 1.500 lei

20% din impozit = 1.920 lei

 

Puteți direcționa către Asociația Asociatia M.A.M.E. suma de 1.500 lei, deoarece se alege suma cea mai mică din cele două limite.

Ulterior veți primi raportul complet asupra modului în care au fost cheltuiți banii și toate rezultatele pe care le-au realizat cu ajutorul vostru.

Haideți, faceți fapte bune! 🙂

 

Asociația M.A.M.E. a înființat în luna iunie 2014 Centrul Steluțelor, centru de suport, consiliere și recuperare socio-medicală dedicat copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave, unde peste 300 de copii au beneficiat, până în prezent, de terapiile complementare tratamentului medical care îi ajută să treacă mai ușor peste perioada de confruntare cu boala, respectiv: consiliere medicală, consiliere psihologică, consiliere nutrițională, consiliere juridică, kinetoterapie, sprijin pentru reintegrare socială, art-terapie emoțională, precum și activități educative și de socializare.

Please follow and like us: