No comment

Am găsit un pachet complet de team play, fun şi mister la escape room 60′

Raluca / July 20, 2015

Mi-am ocupat toată duminica trecută la un nou escape room şi nu regret nicio secundă! Se numeşte 60 minutes şi e foarte aproape de Şcoala Centrală (pe I.L.Caragiale, nr. 26).

În primul rând, toate cele 3 camere de acolo sunt foarte bine puse la punct. M-a impresionat devotamentul şi creativitatea celor au gândit aceste camere şi faptul că au pus accentul în primul rând pe fun şi team play, decât pe evadare şi record.

Prima dată am încercat Prison Break, care s-a dovedit foarte mişto pentru teste de prietenie. Pentru că e o mare probă de team play, de posibilitatea de a-ţi ajuta colegii de celulă să evadeze. Practic, grupul se împarte în două camere, în care fiecare găseşte anumite indicii şi trebuie să se ajute non-stop pentru a putea ieşi din ele. Jocul se mută la un moment dat de la o echipă la alta, deci contează mult să lucraţi în echipă, să comunicaţi şi să vă sincronizaţi. Poţi alege să îi eliberezi sau nu pe ceilalţi colegi, de asta zic că e un test bun de prietenie 🙂

În plus, la Prison Break chiar trebuie să gândeşti ca un deţinut, să te gândeşti unde ai ascunde tu obiectele cu care să evadezi. Deci se pune accentul pe îndemânare, pe simţ practic, pe înşurubărit, mai mult decât pe coduri, lacăte, puzzle-uri, ce găsim la un escape tradiţional. Noi nu am reuşit să evadăm la timp, dar jocul în sine a fost atât de palpitant, că n-am vrut să mai ieşim până n-am descoperit toţi paşii.

Mi-a plăcut mult felul în care a fost gândită această cameră, şi, din spusele colegilor mei care au făcut maratoane de escape-uri (adică Emil şi Malaezu), aici se vede abordarea neobişnuită pentru o celulă.

A doua cameră, Office Nightmare, este un birou foarte bine aranjat, în care trebuie să răscoliţi bine şi atent după indicii. E o cameră perfectă pentru fete sau pentru echipe care testează pentru prima oară un escape. Partea faină e că nu găsiţi doar calcule, coduri, cifre, ci mai trebuie să vă folosiţi şi de anumite obiecte electronice care să vă conducă la noi indicii. Chiar dacă e genul de escape tradiţional, această cameră arată foarte bine şi este suficient de complexă, cât să vă pună la treabă într-un mod deloc stresant, cu toate că e vorba de munca la birou.

Ei bine, camera a treia, Black Magic, este atââât de faină, că nu prea mai vrei să ieşi din ea. Dar trebuie, că altfel pierzi 😛 E în aşa fel decorată, că te rupi total de lume, de tehnologie, înveţi să citeşti licori magice şi cărţi de vrăjitorii şi să suceşti tot felul de obiecte ciudate, ca să afli calea de ieşire. Ierburile, sticluţele cu soluţii, dulapurile, podeaua, totul e un tablou unitar în care tu chiar te simţi un mic vrăjitor.

Overall, toate camerele sunt foarte bine puse la punct, toate te pun la gândit într-un mod plăcut şi fun. Ideea este să lucraţi în echipă, să căutaţi cât mai mult şi atent, să nu uitaţi de lucrurile pe care le găsiţi la început, pentru că ele vă vor ajuta să aflaţi ce trebuie, şi, evident, să vă distraţi! Doar de asta vă duceţi acolo. Eu şi echipa cu care am fost, adică Emil, Malaezu, Raluca şi Paul, ne-am distrat pe cinste!

Aştept cu nerăbdare ca băieţii să deschisă şi Fight Club, despre care nu pot spune decât că vă va ajuta să vă răcoriţi bine nervii pe “prietenii” voştri. Se anunţă ceva de-a dreptul nebunesc! Stay tuned! 🙂

11745443_949274755095577_8369168570580191339_n

 

Please follow and like us:
Tweet 7k