Andrei Roşu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

Avem un erou. Un erou al cărui nume trebuie să fie de acum pe buzele tuturor, iar în viaţa de zi cu zi, un model.

El se numeşte Andrei Roşu şi este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, într-o aventură de peste 20 de ore, inclusă în ultra triatlonul Arch 2 Arc, de la Marble Arch (Londra) la Arc de Triomphe (Paris). Totul, pentru o cauză nobilă.

Formidabilul triatlonist, un corporatist în vârstă de 39 de ani, pe care probabil îl ştiţi din trupa Gaz pe Foc, şi care s-a apucat de sport în 2010, participă la unul dintre cele mai grele concursuri din lume, Arch 2 Arc (A2A), care cuprinde 3 probe: 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover şi Calais (distanţa reală de 50-60 de km) şi 300 de kilometri de pedalare pe bicicletă între Calais şi Paris, notează Sport.ro.

După ce duminică a alergat timp de 16 ore şi 53 de minute, Andrei a plecat înot luni dimineaţă, la ora locală 8.00, în apele Canalului Mânecii. A înotat 21 de ore 33 de kilometri, care în realitate s-au simţit 60 din cauza curenţilor, iar marţi, de ziua lui, la ora 5.18, a reuşit să atingă ţărmul francez. Acum mai are de mers cu bicicleta până la Arcul de Triumf din Paris 300 de kilometri.

În 13 ani de existență a competiției, doar 21 de oameni au terminat-o. Andrei pare că se va număra printre ei, proba de înot a fost piatra de încercare, cu atât mai mult cu cât Andrei a învățat să înoate în urmă cu doar 4 ani.

Experienţa a fost una fabuloasă, dar n-aş vrea s-o stâlcesc povestind-o eu.

rosu

rosu-dupa-ziua-2

Foto: Andrei Roşu

Andrei nu şi-a propus doar să realizeze un record pentru ţara noastră. Banii adunaţi din donaţii pentru campania sa vor fi direcţionaţi către Asociaţia Hospice Casa Speranţei, care sprijină bolnavii cu diagnostice grave.