Cooltură

Atac de Ziua Națională – Bastille Day

Raluca / April 30, 2016

Bastille Day (Atac de Ziua Națională) e un film numai bun de urmărit când vrei să te relaxezi și să vezi ceva fain. Nici prea lung, nici prea scurt, cu multe replici bune, umor sarcastic, actori mișto și situații pe care uneori le confunzi cu realitatea.

Frumosul Michael Mason (Richard Madden) e un iscusit hoț de buzunare mutat la Paris, care fură, din greșeală, o geantă în care e ascunsă o bombă, motiv pentru care e urmărit atent de CIA.

Sean Briar (Idris Elba) e agentul american care îl prinde și descoperă că Michael e, de fapt, doar un pion într-un joc mult mai mare al colegilor săi din poliție. Briar reușește să-l facă pe hoțul de buzunare să coopereze cu el, pentru ca împreună să demaște și să distrugă rețeaua coruptă.

Filmul te ține bine în priză, iar replicile deștepte te fac să te îndrăgostești de personaje și, mai ales, de caracterul de oțel al lui Briar.

Această pereche”Hercule și Iolau” de la Paris reușește, cu multă iscusință, să dea peste cap forțele de securitate franceze și să înlătureze una dintre cele mai corupte grupări chiar cu armele acestora.

Personal, mi-a plăcut tare mult acest film, dar mai ales cele două personaje principale. Idris Elba este un supererou, iar alăturarea cu frumușelul Robb Stark din Game of Thrones e rețeta perfectă pentru un film de acțiune modern 🙂

Please follow and like us:
Tweet 7k