Bine că suntem bine!

A fost odată ca niciodată o ţară care nu ştia unde e Nepal pe harta lumii. Şi s-a gândit marele Zuckerberg cum naiba să facă să convingă acest popor puţin înapoiat (milimetric, doar), să ia act de tragediile din inima munţilor Himalaya, petrecute pe 12 mai şi 25 aprilie. Dacă nu prin bani donaţi către sinistraţi, măcar cu un gând bun sau unul simplu, numai gând către Nepal să fie.

Asta pentru că pe români nu prea i-a mai interesat în ultima perioadă cum mai trăiesc alte popoare, ei fiind preocupaţi mai degrabă cu ce mai fac Bayern şi Fiorentina sau când scoatem excavatoarele de la Mega Mall.

În fine, s-a enervat tata Mark şi a zis: ‘vreau să afle tăt românu de Nepal’. Şi gândind asta, ne-a pălit cu o notificare în care puteai să te dai drept supravieţuitor din ţara aflată la 5.454 de km, doar aşa, ca să arăţi că ştii să foloseşti un buton de Facebook.

Evident că românii s-au grăbit să se declare în viaţă, nu cumva să spună cineva că sunt idle pe net, mai ales cei din Drumul Taberei, dar aici pe bună dreptate, că pe ei chiar nu i-am mai văzut de câteva săptămâni.

Ori poate doar a vrut Mark să verifice cât de rătăciţi au mai ajuns cobaii lui pe interneţi…

Ideea este că tot globul a aflat că românii au supravieţuit la muchie zgâlţăielilor mortale de pe alt continent. Mulţumim Zuckerberg că ne-ai unit şi ne-ai readus cu picioarele pe craterele uriaşe ale drumurilor româneşti datorate renovărilor,  iar acum ne putem întoarce toţi la profilurile noastre să ne luăm de cei care ne-au invadat newsfeed-ul cu steguleţe verzi.

11218930_10206677716570407_2328522436412998912_n (1)

Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Totuşi, dacă toţi cei care l-au marcat safe pe vecinul de apartament în seara asta ar planta un pom, iar cei ce s-au marcat pe ei înşişi – doi, probabil ar face ca România să nu mai aibă parte de niciun cutremur în viitor…