Câte haine a vândut tonomatul cu tricouri la 2 euro din centrul Berlinului

ONG-ul Fashion Revolution a realizat un experiment social inedit pe străzile aglomerate din Berlin. Asociaţia a instalat un tonomat cu tricouri la preţul de doar 2 euro, şi, aşa cum era de aşteptat, s-au format multe cozi la el.

În timp ce trecătorii îşi alegeau tricoul şi aşteptau să-l ridice, pe ecrane le-a apărut un filmuleţ cu un mesaj foarte direct şi imagini şocante.

“Ai idee cine a făcut hainele pe care le porţi acum?”

După ce au ridicat din sprâncene, oamenii au înţeles ce se află dincolo de standurile strălucitoare din magazine, cât efort se depune şi care sunt practic costurile pentru ca lumea să fie mereu la modă.

Oamenii au văzut imagini din fabricile producătoare de haine, cele mai multe ilegale, în care angajaţii erau suprasolicitaţi, muncind câte 16 ore pe zi şi plătiţi cu 13 cenţi pe oră!!!

La final, reacţia lor a fost una fericită. Au renunţat să mai cumpere tricourile, iar banii i-au donat pentru aceşti muncitori care îmbracă întreg globul cu haine de firmă, scrie Pulptastic.

Organizatorii acţiunii spun că nu îşi propun să boicoteze marile companii de haine, însă vor ca toţi consumatorii să fie conştienţi de această industrie şi să vină în ajutorul ei.

Acţiunea a reprezentat un omagiu la doi ani de la prăbuşirea unei fabrici de haine din Bangladesh, ce realiza îmbrăcăminte pentru mari producători pentru precum Walmart, Gap, H&M sau Benetton, unde au murit peste 1.000 de oameni.

Pentru că nimeni nu ar trebui să moară pentru modă!