De-ale racului

Cea mai mare prostie pe care o poți face în viață

Raluca / April 1, 2015

Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la mama este că cea mai mare prostie pe care o poți face cât trăiești este să îți iei viața. Cum să te sinucizi pentru că te-a părăsit iubitul? Sunt alți 1000 de băieți care te-ar strânge în brațe! Sau că ai rămas fără job? Sunt alte mii de joburi, joburi, joburi, și asta se vede clar, nu numai pe BestJobs. Important e să bați la toate ușile, una sigur se va deschide.

Dar cea mai incredibilă situație mi se pare asta: pentru că te-a vizitat ANAF-ul. Înțeleg că după SRI și DNA a apărut supereroul ANAF care bagă spaima în toți. Ei și? Ce putea să ți se întâmple cel mai rău? Rămâi pe drumuri? Cauți adăpost până când te primește cineva sau te ajută statul cu un acoperiș. Ți se închide prăvălia și o iei de la capăt. Cauți alte surse de venit, sau cel mai rău ajungi coleg cu Udrea sau Gigi. Mai scriai și tu o carte, două. Asta e.

Ei bine, deși nu este o glumă, azi, de 1 aprilie, o femeie de afaceri din Baia Mare, patroana unui spațiu dintr-un centru comercial, s-a sinucis după ce a fost vizitată de inspectorii de la ANAF. (Detalii AICI)

Femeia de 40 ani a fost controlată vineri de inspectorii ANAF, care i-au dat și o amendă de 10.000 de lei.

Azi, ea a fost găsită spânzurată chiar în magazinul pe care îl avea de aproximativ 10 ani.

Culmea este că instituția a transmis azi, printr-un comunicat, că  nu a făcut niciun control la firma femeii. Așteptăm rezultatele anchetei pentru a vedea cine a efectuat înfricoșătorul control și ce s-a întâmplat mai departe.

Oricum, chiar dacă nu cunoaștem toate motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest, e păcat că au fost declanșate de o vizită a ANAF-ului, devenit peste noapte cel mai necruțător organ al statului.

Ce urât că atunci când sună moartea la ușă încercăm să o fraierim, dar când vin inspectorii financiari ne dăm viața pe 50 de bani.