Cooltură

Cel mai lung drum – un film despre nodul în gât de fericire și sacrificiul valoros

Raluca / April 7, 2015

Da, recunosc, sunt o romantică incurabilă, iar „Cel mai drum lung” mi s-a părut cel mai bun film de acest gen din ultima perioadă. Un scenariu simplu, o poveste curată, nu neapărat previzibilă, și multe momente care-ți pun un nod în gât.

The Longest Ride suprinde povestea a două cupluri despărțite de zeci de ani, Ira și Ruth și Luke și Sophia, ale căror vieți se întrepătrund și chiar se ajută reciproc la un moment dat.

În rolurile principale îi întâlnim pe Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Oona Chaplin și Jack Huston.

Tinerii protagoniști, Sophia și Luke, cei mai frumoși din Carolina de Nord, au parte de o iubire intensă, dar care se lovește de probleme cotidiene. Ea vrea o carieră la New York, el alege să traiască la ferma de la țară și să lupte pentru titlul de campion de rodeo, riscându-și viața de fiecare dată pentru 8 secunde de glorie. Două lumi total diferite, unite doar de o iubire magnetică, fără prea multe lucruri în comun.

Cu ajutorul lui Ira, cei doi își dau seama că nici cel mai mare succes al vieții tale nu îl poți gusta fără zâmbetul, privirea și îmbrățișarea celui pe care îl iubești. O poveste despre sacrificii, despre a alege dragostea pe care o ai, în schimbul visului pe care l-ai putea vedea împlinit. De a alege realul și norocul de a fi iubit și de a iubi.

Am plâns și am plâns și am plâns, iar apoi m-a apucat un râs isteric pentru că mi-am dat seama că la filmul ăsta plâng aproape tot filmul (are și părți comice, stați liniștiți!).

Un film presărat cu gesturi mărunte și momente incredibile, de care fiecare dintre noi merită să aibă parte în viață. Și eu, și tu. Fiecare fată merită să fie iubită de un Ira sau de un Luke.

Producția 20th Century Fox va apărea în cinematografe din 10 aprilie 2015 și este distribuită de Odeon Film.

Please follow and like us:
Tweet 7k