Centrul Steluțelor concurează pentru secțiunea Proiectul de voluntariat al anului

Asociația M.A.M.E. se află în finala competiției din cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2015 unde concurează pentru secțiunea Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social cu Centrul Steluțelor.

Centrul Steluțelor este un centru social de suport și recuperare destinat copiilor aflați în situații de risc, unde în primul an de funcționare, 124 de copii bolnavi au beneficiat gratuit de servicii complementare tratamentului medical ce constau în: consiliere medicală, kinetoterapie, consiliere psihologică individuală și de grup, consiliere nutrițională, consiliere juridică privind drepturile pacientului, ludoterapie, ateliere de art-terapie emoțională, ergoterapie, activități educative și de socializare, sprijin pentru reintegrare socială și susținere materială.

Asociația M.A.M.E. își dorește să contribuie permanent la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu afecțiuni grave și care provin din medii defavorizate, astfel încât acestora să le fie tratate pe lângă nevoile medicale și nevoile de natura psiho-socială pe care le creează specificul fiecărei boli sau situații de risc în parte.

Perioada de vot este 23 noiembrie – 7 decembrie și puteți vota chiar AICI

„Aștept cu nerăbdare ziua de vineri, deoarece este ziua în care merg la Centrul Steluțelor. Mi-ar plăcea să vin mai des, dar, din păcate, din cauza faptului că stau în Giurgiu și am o boală ce nu îmi permite să mă deplasez foarte ușor, nu ajung decât o dată pe săptămână. Cu toate acestea, m-am împrietenit cu fetele de la Asociația M.A.M.E., iar la Maria țin din tot sufletul. Visez, ca atunci când voi fi mare, să devin directorul Asociației M.A.M.E. Vreau să ajut și eu alți copii și să mă bucur alături de ei pentru reușitele lor.” (Carmen M., beneficiar)

„Cunosc Asociația M.A.M.E. încă de la înființare. Sunt un fost beneficiar, care a primit o șansă în plus la viață, datorită eforturilor echipei asociației. La vârsta de 11 ani, am fost diagnosticată cu leucemie, iar medicii din România nu îmi dădeau foarte mari șanse. Părinții mei au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca eu să trăiesc, iar cu ajutorul Asociația M.A.M.E. am plecat la tratament în străinătate. Vin de câte ori îmi permite timpul la Centrul Steluțelor și lucrez cu drag la mărțișoarele pe care le vom valorifica de 1 Martie. Banii obținuți din donații vor ajuta și alți copii să fie bine, așa ca mine.” (Andreea G., Voluntar)

11350403_636616203105118_8238326709016316041_n