Cooltură, No comment

Cine iubește, plătește…

Raluca / February 17, 2019

Sper că nu în EURO. Pe 30 ani de ani. Atât.

Pe scurt, de ținut minte: când scoate Alexandru Popa o piesă, te duci.  Nu mai întrebi cine joacă, despre ce e vorba-n ea…

Pentru că știi că vei regăsi în ea replicile tale de zi cu zi, alea absurde, fatale, stoarse din toți rărunchii și cotloanele inimii, îmbrăcate în ironia cotidianului și presărate cu talentul de a complica lucrurile.

Asta găsești și la piesa “Cine iubește, plătește”.

O piesă compusă din sketchuri în care regăsești pilonii în jurul cărora gravităm toți – relație, job, mașină, casă.

E realitatea aia de la știri, dar tradusă-n titluri de Times New Roman. E o comedie relaxantă, în care și concluzia e simplă: cine iubește (hai să-i zicem “Fraierică geamantan” pentru moment), plătește. Primul, aș completa eu… Cred că dacă ai răbdare, ajungi să vezi că ăla care te-a păcălit are de fapt poprire pe conturi.

Mi se pare interesant cum, în toate cele 3 scene diferite, în care actorii își schimbă degajat tipologiile, constați că doar femeile ies învingătoare la capitolul putere. Deși, statistic vorbind, raportul dintre băieți și femei azi e de aproape 1 la 8. Dar, dacă aveți răbdare până la finalul piesei, o să vă iasă și calculele… 😀

Vă recomand să mergeți la piesa asta mai ales când sunteți prea stresați de prea multe nimicuri. O veți cunoaște pe Nemuritorea, veți vedea cum ni se inversează rolurile în 2 secunde, chiar dacă nu recunoaștem, veți îmbrățișa replici pline de patos (declarația mea de dragoste preferată rămâne “Băi, femeie, tu ești sănătoasă la cap?”). Veți găsi actori foarte expresivi și chiar abdomene aproape ca la carte.

Eu am ajuns la piesa asta datorită Teatru la Cinema, care a împlinit 4 ani, apropo! Mulți ani, cu multe piese bune!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.