Cooltură

Cum a fost la Digital Divas 2015

Raluca / May 28, 2015

În primul rând, plin de dive!

Dive, dive, dive, mii de dive, toate aranjate ca pentru balul bobocilor sau nuntă. Unele extrem de finuţe, altele prea împopoţonate. A fost prima mea participare la conferinţă, de aceea aveam impresia că se încadrează în linia celorlalte evenimente Evensys. M-am înşelat, dar nu mă supăr. Oricum, locaţia a fost de vis! Palatul Bragadiru are o terasă care chiar te face să te simţi special.

Revenind, au fost multe dive necunoscute pentru mine, pentru că recunosc că nu prea citesc eu bloguri de modă sau fashion. În schimb, speakerii au fost în cea mai mare parte foarte captivanţi.

Adrian Teleşpan a vorbit despre “Cimitirul” şi despre faptul că fără promovarea pe Facebook nu ar fi atins succesul pe care l-a avut, numindu-l, aşadar, primul fenomen literar de pe această reţea de socializare. Practic, din 10.000 de exemplare vândute, 8.000 s-au datorat reacţiilor bune de pe Facebook. A mai recunoscut şi faptul că, pentru comunitatea gay,  social media este o unealtă bună, pentru că identifică mai uşor anumite grupuri ţintă. Mie îmi place ce scrie în online, abia aştept să îi citesc şi cartea.

Chris Simion a declarat că îi e cam frică de mediul digital şi nu se consideră o persoană din această categorie. A completat că intră pe reţelele de socializare doar când are ceva de transmis şi nu îşi pierde timpul inutil pe net. Mie mi-a părut o persoană foarte spirituală, care vrea să lase mereu o urmă constructivă în interacţiunea umană. Uneltele cu care şi-a construit succesul şi renumele de divă sunt credinţa şi curajul, adaugă ea.

Absolut impresionant a fost discursul lui Alex Găvan, alpinistul care a supravieţuit cutremurului din Nepal ce a fost urmat de o avalanşă pe Everest. Se declară o persoană extrem de nerezonabilă când e vorba de proiectele sale, iar cel mai mult îi place când faptele vorbesc mai mult decât vorbele. În discursul său emoţionant a povestit pas cu pas tot ce a trăit acolo, pomenind şi de scandalul cu jurnalista care l-a înregistrat fără voia lui şi a răspândit mesajul său imediat după seism. Pe scurt, Alex Găvan nu avea timp de dat declaraţii imediat după tragedie, pentru că ore bune după, mai erau oameni de cărat de sub zăpadă! Spune că Nepalul l-a ajutat mai mult pe partea de dezvoltare personală, decât pe latura sportivă.

Everestul nu mai e un loc al alpiniştilor, ci al unor oameni cu un ego mult prea mare, care vor doar să mai bifeze o reuşită

Alex mai spune că nu e mai de ajuns în ziua de azi să ai doar compansiune pentru victimele unei tragedii, nici like-ul, nici share-ul nu mai ajută, e nevoie de fapte concrete! Şi aici ne-a prezentat campania de ajutor pentru victimele din Nepal pe care el singur a lansat-o pe blogul său alexgavan.ro/nepal/

Invitatul serii a fost Adam Katz Sinding, reunumit pentru blogul Le 21ème, unul dintre cele mai bue blogurile de streetstyle din lume. Fotografiile lui, deşi sunt cu multe modele internaţionale, se remarcă prin altceva, prin mişcare, emoţie, culoare, pune accent pe environment şi mai puţin pe hainele celor din poze. Interesant e că în aproape toate imaginile, le taie capul celor surprinşi, pentru a pune accentul pe gesturi şi mişcare.

11130190_10204328088185530_1667376096190913231_n

Gabriela Lungu are o tenacitate şi o prezenţă de sprit aparte. A spus că singurele persoane care au numit-o divă au fost subalternii sau şefii săi, chiar dacă nu se consideră aşa ceva. Se consideră mama perfecţioniştilor, deci nu e de mirare cărui fapt i se datorează cariera sa de succes. A promis că va lansa a doua carte despre PR, pentru că după cea din 99, nimeni nu s-a gândit că s-au mai schimbat lucruri în acest domeniu ce merită trecute în manuale. A mai punctat un lucru interesant: lipsa de creativitate a oamenilor de PR vine de la faptul că sunt prea setaţi să evite de fiecare dată crizele. Unele crize ajută chiar mai mult decât o campanie liniară, realizată fără riscuri prea mari.

Buuun, Antonia a fost un şoc pentru toată sala, cred. Dincolo de faptul că e perfectă, nu ştie să rostească o propoziţie cap-coadă fără ajutorul PR-ului ei. A spus că sunt prea mulţi oameni răi care se iau de postările ei de pe Facebook, şi, încă ceva ce nu ne miră, faptul că postările personale au mai mult succes decât cele profesionale.

Dana Rogoz a fost divină! O divă di-vi-nă! O prezenţă atât de caldă, frumoasă, inteligentă, dinamică, savuroasă, care nu te lasă să clipeşti, de frică să nu ratezi ceva important. Şi-a făcut blog de fashion după ce a întrebat-o Andreea Esca de ce nu îşi deschide unul. Practic, ei îi datorează creditul pentru această carieră de succes în online.

Adina Necula a concluzionat că e mult mai important să îţi câştigi credibilitatea în online, decât mulţi fani peste noapte şi să ai poveşti potrivite pentru publicul tău ţintă.

Pe scurt, astea au fost ideile ce mi-au plăcut şi pe care le-am reţinut.

La gală, am remarcat că mai toate câştigătoarele au vechime, echipe profesioniste şi destul de mari, în spate. Aşadar, dacă eşti pe picioarele tale şi ai o pasiune pe care o exprimi cu puterile şi uneltele tale proprii pe Instagram, blog sau pe YouTube, mai ai muuult până să te ridici la rangul de digital diva.

Premiul cel mare, Digital Diva of The Year, a fost câştigat de Absolutely Fabulous, iar în rest, aproape toate celelalte au mers către Alina Ceuşan.

Concluzia mea este că ori renunţi la multe şi te dedici cu totul acestei cariere online, ca să urci repede, ori o faci natural, în timp, fără să alergi după statutul de vedetă, şi culegi credibilitate şi roade ceva mai târziu. Asta pentru că pasiunea şi talentul se văd fără prea multe artificii. Depinde doar de viteza cu care vrei să fii o bloggeriţă de succes (sigur, dacă ăsta ţi-e principalul scop).

 

În final, mulţumesc Cristian Manafu şi Evensys pentru invitaţie!

Please follow and like us: