De-ale racului

Cum ne-am cunoscut (1)

Raluca / August 18, 2015

Alina&Gabi

Cu Gabi am vorbit prima data pe mirc. Pare copilaresc si uneori imi e rusine sa recunosc, dar acolo am purtat prima conversatie. Eu nu intram defel pe mirc, dar acum imi cautam disperata colegul de banca, pe Radu Marian, care voia sa renunte la scoala, si caruia ii scriam aproape zilnic in incercarea de a-l convinge sa renunte la idee.

Gabi intrase de pe id-ul unui prieten logat la calculatorul lui. Ice4love. Evident ca in prima faza nici nu voiam sa il bag in seama. Totusi, pentru ca imi placea cum stie sa “vrajeasca” o fata pe net, i-am cerut cateva poze. El voia sa ne vedem in realitate. Eu nu m-am lasat prea usor, asa ca a trebuit sa imi trimita cateva poze. Sigur ca le-a trimis pe cele mai bune. Era perfect, este perfect si acum, dupa 10 ani de relatie si 3 de casnicie, dar atunci a fost dragoste la prima vedere. Vedeam in fotografii un baiat cum nu puteam visa ca as putea avea.

De mica m-au atra baietii cu parul lung. El avea plete ondulate, un corp perfect si geaca de blugi. Tot ce trebuie ca sa dai pe spate o fata de 18 ani. Pozele alea erau tot ce trebuia ca sa ma convinga sa mergem la un suc. Mi-a cerut un numar de telefon. I l-am dat pe al mamei, fara a-i mai spune ca eu nici macar telefon nu am, si ca vorbesc cu el de la un internet cafe.

Cand a sunat a doua zi, deja imi luasem gandul de la el. Eram convinsa ca a realizat intre timp ca nu are ce vorbi cu mine. Si totusi, mi-a sarit inima din piept cand mama mi-a spus ca ma cauta un baiat la telefon. Am vorbit putin, mi-a spus ca vrea sa ne intalnim in jurul orei 22.30 (afara ploua torential), iar eu am spus “da” fara sa ezit. M-a intrebat de unde sa vina sa ma ia, si cand i-am spus a facut o scurta pauza. Tocmai ne mutaseram intr-un cartier rau famat. Mi-a dat o sansa, pe care eram convinsa ca o va regreta, mai ales ca eu sunt brunetica, ceea ce ar fi putut sa ii confirme ca fac parte din vreo familie de romi.

11130273_10206630336574743_5942862333777343692_n

Mamei i-am zis ca aveam sa ma vad cu “un baiata pe care il cunosc foarte bine, in jurul orei 21.00”. Pe la 21.20 mama ma ruga sa ma duc la somn, ca “baiatul asta nu mai vine, si ia uite cat e de tarziu”. Pe la 21.40 deja isi pierdea rabdarea. Pe la 22.00 m-a sun Gabi sa imi spuna ca a ajuns, iar eu am zbugit-o pe usa, nu inainte de a-i promite mamei ca o voi suna sa ii spun ca sunt ok.

Cand l-am vazut pe Gabi mi s-a reconfirmat ca este baiatul visurilor mele. Eram topita, fascinata de tot ce spunea si de toate povestile lui de prin lume. Iar eu ma simteam o biata fata plimbata pana la Vaslui, cel mult, care nu are niciun viitor, si care l-ar putea plictisi maxim. Cu toate astea am tot sporovait pana aproape de miezul noptii cand mi-am amintit sa o sun pe mama (care, apropo, avea o incredere nebuna in deciziile mele si in tot ceea ce ii spuneam, asa ca imi mai permiteam sa sar calul, stiind ca nu o voi supara). Ia-m spus ca sunt cu Gabi, ca e totul ok, si ca o rog sa ma mai lase o ora. Raspunsul ei? “ACUM te urci intr-un taxi si vii acasa!!!”. Am inchis telefonul si, foarte senina, i-am spus lui Gabi ca am convins-o sa ma mai lase.

Am mai stat la un suc, apoi ne-am plimbat prin oras pana la 2.30 dimineata, cand abia am avut curaj sa ma duc acasa, fiind ferm convinsa ca acolo se termina basmul Cenusaresei. Mama mea dormea. Eu am stat treaza pana dimineata, tot promitandu-i lui Dumnezeu ca imi va da ocazia sa fiu iubita lui Gabi macar o saptamana voi face cate in luna si in stele… Povestea are si partea a doua si a treia si a o suta, pana cand am ajuns sa fiu iubita lui Gabi, si toate foarte frumoase si interesante pentru mine, dar am o parere ca pe tine deja te-am plictisit. Asa ca te las cu atat.

Please follow and like us:
Tweet 7k