Cutremur de 8 cu 5 și tensiune de 4,7 magnitudine

Din motive de hârțogăraie, m-am dus la medicul de familie luni la prima oră. Soare, cafea, muzică zveltă în căşti. Abia aştept să stau la rând pe holul clinicii. Dar iată că nici n-am apucat să-mi scot bine căştile din urechi, că mi-au şi strigat numele devenit celebru vineri noapte.

Medicul mă întreabă, mă verifică, mă ascultă. Rămâne impresionat că-s sănătoasă tun. Înainte să termine consultul, îmi ia și o tensiune. 8 cu 5, zice.

– N-are cum, domn doctor, mie mereu îmi dă cu 10. De fiecare dată! Sunt născută pe 10, scrie 10 pe ultima mea diplomă, sunt o fată de 10. Și-am mai și băut cafea de dimineață! Deci n-are cum. Vă zic.

Râd și aștept să văd ce spune. Dar nu spune nimic.

– Cum, chiar treceți așa pe calculator? Nu cred că e bine, nu prea corespunde cu realitatea. Iar eu nu mint, să știți. Nu sunt ca alți jurnaliști, hehe. Credeți-mă, doar am avut un weekend mai zen, cu Miaiele, din astea. Dar nu se va mai repeta, promit.

Liniște. Mă gândeam să-i fur pixul din mână, să-i arunc un pahar de apă în ochi, ceva, orice, numai să-l trezesc.

– Dar ce să vă fac eu dacă nu beți mai multă apă, domnișoară? Las că e bine să mai schimbați niște date prin documente. Eu vă recomand să vă schimbați chiar și numele.

Și zâmbește lung pe sub mustăcioară.

– Bine, așa fac domnu doctor. Nu mai ies la nicio cafea cu nimeni. Doar la un pahar, două, cu apă. Să vedeți ce-o să-mi mai bată inima când o să mă scoată cineva la o sticlă de 2 litri!

– Foarte bine, numai vezi să nu fie de la robinet. Că bucureștenii ăștia-s chiar șmecheri.

Pufnesc în râs. Medicul la fel. Plec voioasă spre muncă, prin parc.

Ajung la muncă și mă bucur să stau comod în scaun. Sunt în siguranță, pot să amețesc oricât. Îmi beau și cafeaua înviorătoare.

La un moment dat, îi văd pe șefi cum se uită pe pereți. Eu am căștile pe urechi, nu înțeleg ce șușotesc. Lumea se agită, nu mai pricep nimic.

– Pregătește știrea despre cutremur!

– Sure, imediat, zic eu, dar nu înțeleg de ce. Pentru că eu, cu tensiunea 8 cu 5, nu am simțit absolut nimic. Nada. Dar na, așa e când nu bei suficientă apă.

Mai trec 2 ore și vine Cristinel la mine, să ne facem selfie de freză nouă și primul cutremur la job.

– Auzi, știi că eu am tensiunea 8 cu 5 și dacă mă enervezi o fac 9?? Mă isterizez la el.

– Da, perfect. Uite că l-au arestat pe Mazăre. Ajungi acuși la 9 cu 5. Dacă mai iese vreunul la declarații, îți revii de tot. Haha.

Da. 🙂