Cooltură

“Tata în război cu… tata” – un film despre diferenţa dintre “father” şi “daddy”

Raluca / January 4, 2016

Orice poate fi un tată (a father), dar nu oricine poate fi un tati (daddy). Cam despre asta e vorba în filmul Daddy’s Home (Tata în război cu… tata), în regia lui Sean Anders, avându-i protagonişti pe Will Ferrell şi Mark Wahlberg.

Când tatăl natural e hot, cool, dar prea rebel, o mamă părăsită cu doi copii energici caută un bărbat care să o ajute, să îi crească şi să-i fie alături familiei în toate momentele.

Numai că tatăl vitreg nu e nici pe departe cel mai iubit de cei mici. Nu e cel mai atrăgător, îndemânatic sau funny, oricât s-ar strădui el să fie acceptat de copii. De asta, prima oară când este strigat “tată” devine o sărbătoare de trecut în calendar.

Comedia e una dinamică, cu multe momente şi replici amuzante şi situaţii atât pe gustul celor mari, cât şi a celor mici. Actorii principali joacă impecabil, deşi pe unele locuri scenariul filmului pare cam prea pe repede înainte. Filmul, oricât ar părea de simplu, atinge câteva dintre cele mai comune probleme: conflictul dintre generaţii, complexul concurenţei şi frica de respingere.

Afli că nu întotdeauna trebuie să recurgi la violenţă ca să câştigi un duel sau că dai mai mult randament în preajma concurenţei (veţi vedea cum un bărbat care nu poate face copii devine deodată potent doar pentru că hormonii lui o iau razna şi-şi “revin”, doar pentru că se simţeau ameninţaţi).

Ca o primă lecţie trasă din acest film aş menţiona că nu e bine să te forţezi să fii ceva ce nu eşti, iar a doua că roata se întoarce chiar şi când tu eşti cel care nu pierde niciodată.

Filmul este adus în România de Ro Image şi îl recomand călduros tuturor celor care au părinţi vitregi şi nu numai. Veţi afla doar o mică parte din cum se vede lumea lor şi cât de greu le este să se integreze într-o familie străină.

 

 

 

Please follow and like us: