De-ale racului

Despre el și ea, cu litere mari

Raluca / January 25, 2015

Ieri povesteam cu un prieten că eșecul unei căsnicii nu înseamnă că nu mai crezi în sufletul pereche. Un alt prieten, tot cu un mariaj ratat, mi-a zis că și mâine s-ar însura din nou, doar să o găsească pe EA.

Dar oare în fața altarului nu credeau că se află tot lângă EA? Câte din ELE ai șansa să găsești de-a lungul vieții tale?

Ori, cred că în fiecare zi te apropii mai mult de adevărata EA – bucata de puzzle care se potrivește mănușă cu dorințele, stările, capriciile și visele tale. Ea care te acceptă fix cum te-a găsit și cu care te înțelegi uimitor. Ea care nu vrea să te schimbe, ci doar să îți dea frâu liber viselor și să devii ce vrei, cu condiția s-o păstrezi alături de tine.

Ciudat este că prietenul meu mi-a zis că a găsit-o pe EA, doar că pentru acea fată el nu e EL. Păi cum vine asta? Ori suntem suflete pereche, ori nu mai suntem!

„Atunci nu era EA”, i-am zis. E doar idealul de femeie, perfecțiunea la care aspiri, care crezi că ți-ar transforma viața într-un roman de succes, cu care poți trăi episoade inefabile (că acesta este cuvântul lui preferat), dar doar atât! E numai prima piatră dintr-o piramidă, care o susține pe următoarea și pe următoarea, până la piesa de vârf, ce va rămâne permanent acolo. Cum poate fi sufletul tău pereche cineva care nu te consideră la fel pentru el?

O adevărată EA nu pleacă niciodată, nu va găsi un altul care să-i umple golul din suflet, să i-l coloreze mai frumos decât ai face-o tu, i-am zis. Suflet pereche înseamnă jumătatea cu care faci un întreg al fericirii, nu 3/4, nu 4/5. Jumătatea care îți întregește toate cele ce-ți lipsesc, nu doar câteva nopți din anotimpuri perfecte.

Cele care vin și pleacă sunt doar lecții. Cea care rămâne va fi ea cu literă mare.

10418918_296409563874124_6242761427255244753_n

Foto: Dume de mestecat

Please follow and like us:
Tweet 7k

1 thought on “Despre el și ea, cu litere mari

Comments are closed.