Ai o bicicletă veche? Doneaz-o pentru o cauză bună!

Povestea sună cam așa: Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei este un proiect OMV Petrom pentru susținerea învățământului profesional în România.

Vara aceasta, timp de 5 săptămâni, 300 de elevi de la școlile profesionale participă la un program intens de dezvoltare, cu ateliere de soft skills susținute de trainerii Trend Consult și ateliere practice, cu profesioniști din domeniul pe care îl studiază.

Tabăra de anul acesta va pregăti 300 de viitori meseriași din domeniile: Petrol, Turism&Alimentație, Mecanică, Croitorie, Electrică.

De duminică până marți, elevii iau parte la ateliere de comunicare, angajabilitate sau responsabilitate civică, iar de miercuri până vineri lucrează în atelier, alături de mentorul lor.

În fiecare vineri, elevii au o probă de absolvire, prin care demonstrează toate cunoștințele acumulate în timpul săptămânii.

Acum să vă explic care e treaba cu bicicleta: elevii care studiază mecanica vor recondiționa biciclete vechi, sub îndrumarea mentorului Gabi Onofrei. Apoi, vor merge și le vor dona unor tineri din medii dezavantajate. Totul se petrece pe 10 și 11 august, la Bran.

Drept urmare vă rog, dacă aveți prieteni, cunoștințe cu biciclete pe care nu le mai folosesc, să le doneze acestei serii de viitori mecanici. Vor face, așadar, două fapte bune: vor ajuta elevii să facă practică în domeniul pe care îl studiază și vor face fericiți tineri și copii fără posibilități.

Bicicletele vor fi colectate până pe 28 iulie la următoarele puncte:

București:

  • Palatul Universul – Str. Ion Brezoianu 23-25, 0723 301 117
  • Stația PETROM din Str. Brașov 23, Sector 6
  • Stația PETROM din Şos. Olteniţei 253 A, Sector 4
  • Stația PETROM din Șos. Alexandriei nr. 166, Sector 5
  • Stația PETROM din Bdul. Constantin Brâncoveanu 97A, Sector 4
  • Stația PETROM din Șos. Mihai Bravu 321, Sector 1

Brașov:

  • Stația PETROM din Calea București 110
  • Stația PETROM din Str. Hărmănului 55A

Pentru detalii suplimentare, poți scrie la voluntar@petrom.com. Ghidul programului #BICICLETAMESERIAȘĂ poate fi accesat aici.

Iar pe 10 și 11 august, poți vedea cum se transformă bicicletele pe pagina de Facebook Tara lui Andrei!