Bravos!

O cafenea din Istanbul angajează numai persoane cu sindromul Down

Raluca / July 9, 2015

O cafenea din Istanbul angajează exclusiv persoane cu sindromul Down, iniţiativa pornind din încercarea de a-i ajuta pe aceşti oameni să capete încredere în ei şi să devină independenţi.

Cel care a avut ideea se numeşte Saruhan Singen, chiar el fiind tatăl unei fete cu sindromul Down. Văzând că persoanele de acest fel nu au aproape deloc oportunităţi de muncă, s-a hotărât să deschidă această cafenea, venind în sprijinul lor.

La “Down Cafe” sunt angajaţi tineri cu sindromul Down cu vârste între 18 şi 25 de ani, printre angajaţi numărându-se şi fiica lui.

Bărbatul spune că în anul 2011, când a deschis cafeneaua, afacerea mergea destul de greu. Oamenii ezitau să intre în local, când aflau despre faptul că tot personalul avea sindrom Down, potrivit TOTB.

Însă, au găsit în cafenea cu personal exclusivist o atmosferă foarte plăcută, respect şi servicii bune. Oamenii au început să vină tot mai des, iar încet încet, au primit susţinere din numeroase părţi.

În prezent, personalul beneficiază de sprijinul mamelor voluntare, care ajută la gătiti sau spălat vase, iar autorităţile locale sprijină afacerea cu plata taxelor.

fft99_mf4911712

Foto: i.milliyet.com.tr

 

Please follow and like us:
Tweet 7k