Bravos!, Voluntariat

EFdeN a lansat noul concept de casă solară: EFdeN Signature

Raluca / November 2, 2017
  • EFdeN lansează un nou prototip de casă solară – EFdeN Signature
  • Proiectul, calificat în competiția internațională de locuințe sustenabile Solar Decathlon 2018, va fi prezentat în premieră în România, publicului specializat
  • Casa se află în prezent în plin proces de proiectare, echipa invitând companiile să îşi promoveze şi să își pună în aplicare materialele şi sistemele verzi în cadrul prototipului

EFdeN a lansat EFdeN Signature, un nou prototip de casă solară, eficientă energetic, proiect cu care echipa multidisciplinară de studenți va reprezenta România, pentru a treia oară, în competiția de case solare și tehnologii integrate Solar Decathlon, ediția Dubai 2018.

Un pas mare pentru noi și un salt uriaș pentru dezvoltarea sustenabilă! Am lansat astăzi #EFdeNSignature, noul concept de casă solară, eficientă energetic, cu care vom reprezenta România, pentru a treia oară, în competiția de case solare și tehnologii integrate Solar Decathlon Middle East, ediția 2018. După aventurile din Madrid, cu casa Prispa – Solar Decathlon Europe și din Versailles cu casa EFdeN, ne aflăm acum într-o nouă călătorie către Dubai. Hai cu noi! :)~A big step for us and a huge step for sustainable development! Today we launched #EFdeNSignature, the new energy efficent solar house concept that will represent Romania for the third time at Solar Decathlon, contest of solar houses and integrated technologies. After our adventures in Madrid, with Prispa and in Versailles with EFdeN, we are embarking in a new journey to Dubai. Come along! 🙂

Posted by EFdeN on 2 Noiembrie 2017

După succesele înregistrate la edițiile din 2012 (Madrid, casa Prispa) și 2014 (Versailles, casa EFdeN) ale competiției Solar Decathlon, EFdeN aduce, din nou, România în prima linie a frontului dezvoltării sustenabile.

Noul prototip care se află în proces de proiectare a fost prezentat pentru prima dată publicului specializat astăzi, pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 66, locul unde se află casa actuală EFdeN.

Cu ajutorul aplicațiilor de realitate virtuală și augmentată, publicul a descoperit inovațiile și tehnologiile de ultimă oră integrate în cadrul prototipului.

În cadrul evenimenului de lansare, cadre didactice, reprezentanți ai marilor companii, ai societății civile și media au vorbit despre cum putem crea o Românie mai sustenabilă.

EFdeN Signature trebuie să răspundă nu numai condițiilor climatice din România, ci și celor extreme din Dubai, ce presupun temperaturi ridicate, umiditate mare si furtuni de nisip.

În cadrul competiției, casa prototip va fi construită în România, transportată peste 5.000 de kilometri pe uscat și pe mare până în Dubai, iar apoi va fi reasamblată la fața locului în numai 10 zile la temperaturi de 30-45 °C, în luna noiembrie 2018.

EFdeN Signature își propune să îmbunătățească semnătura noastră asupra planetei (de aici și numele său), amprenta pe care o punem asupra mediului, să fie o casă care se adaptează utilizatorului, sporindu-i nivelul de confort, dar și eficiența în consumul de resurse și utilizarea inteligentă a acestora.

 Competiția este acerbă, iar la linia de start sunt 22 echipe de studenți și cercetători ce își propun să aducă soluții noi și sustenabile într-un loc în care inovația e la ea acasă. Avem nevoie de parteneri pe măsură, care să vadă impactul pe care îl poate avea o astfel de inițiativă, atât pentru tinerii care au parte de această experiență, cât și pentru mediu și un viitor mai verde. De aceea invităm companiile să ni se alăture în acest proiect”, a declarat Nicoleta Cruceanu, Management Team, EFdeN.

‘’La UTCB încurăm studenţii să aibă activităţi extracuriculare şi credem foarte mult în spiritul de echipă şi în oportunitățile de dezvoltare care apar în astfel de competiţii. Suntem foarte bucuroşi să participăm din nou în competiție şi îi asigurăm de tot sprijinul pe tinerii studenți’’, a declarat Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti

‘’Aspectele care asigură sustenabilitatea unui proiect nu pot lipsi din preocupările arhitecților şi inginerilor. Mă bucur că ceea ce se întâmplă într-un proiect de genul acesta pune împreună specialişti din toate domeniile, acesta fiind o experiență benefică, deopotrivă pentru studenţii arhitecţi şi ingineri. Ceea ce se întămplă în EFdeN, abordarea interdisciplinară și partea practică, experimentarea, colaborarea strânsă între studenți și profesori sunt lucruri care ar trebuie replicate la o scară cât mai largă.’’ a declarat Prof. dr. arh. Marian Moiceanu, Rector Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Proiectul EFdeN este rezultatul colaborării a peste 350 studenți, 148 companii și 5 universităţi. În urmă cu trei ani, în cadrul competiției Solar Decathlon de la Versailles, echipa a proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile casa EFdeN – o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. După competiție, casa a fost readusă în țară și reconstruită în București, în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor, unde este deschisă pentru vizitare publicului larg și celui specializat.

În competiţia Solar Decathlon participă echipe din toată lumea, care trebuie să proiecteze și să construiască locuințe solare 100% electrice. Competiția are scopul de a ridica nivelul de conştientizare al studenţilor şi universităţilor participante asupra importanţei folosirii tehnologiilor bazate pe energii provenite din surse regenerabile.

În acelaşi timp, Solar Decathlon se adresează companiilor, încurajându-le să îşi promoveze şi să pună în aplicare materialele şi sistemele verzi, care reduc impactul construcţiei asupra mediului, educând în acelaşi timp şi publicul larg asupra consumului responsabil de resurse.

 

Please follow and like us:
Tweet 7k

1 thought on “EFdeN a lansat noul concept de casă solară: EFdeN Signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.