Voluntariat

Evelina nu mai poate spune „mama”. Un caz care i-a lăsat fără cuvinte pe medici, dar pentru care putem face ceva

Raluca / May 4, 2015

Evelina Maria are aproape 2 ani și a fost lovită din senin de o boală misterioasă. Deși s-a născut complet sănătoasă și vioaie, într-o dimineață micuța a suferit o criză convulsivă care a lăsat-o fără cunoștință minute bune.

La scurt timp, fetița a pierdut din deprinderile învățate, încât a ajuns să nu mai poată sta în șezut sau chiar să mestece. Da, un copil perfect normal poate redeveni bebeluș fără nicio explicație, nici măcar una medicală.

Părinții au depus toate eforturile să ajungă la medici excelenți care să le dea o speranță sau măcar un diagnostic. Investigațiile extrem de costisitoare efectuate la Cluj, București sau în Franța, la Acibadem, au rămas cu un uriaș semn de întrebare.

Fiecare specialist a dat un diagnostic diferit, iar Evelina se comportă în continuare ca un bebeluș.După eforturi și momente cumplite, o clinică de neurologie din Elveția, University Children’s Hospital Neuropediatrics / Children Neurology, prin medicul Barbara Plecko, a acceptat cazul micuței, iar acum ea are șansa unui diagnostic corect și la o viață normală.

Doar că, așa cum era de așteptat, spitalizarea și testele inițiale sunt ceva aproape imposibil de realizat pentru părinții micuței, ajungând la suma de 5,000 de euro.

Dar aici intervine rolul nostru, al celor care scriem, vorbim și răspândim lucruri despre care merită să afle lumea. Dacă 5,000 de oameni ar dona 1 euro, adică mai puțin decât o cafea în oraș, Evelina ar putea să redevină un om normal, să alerge, să spună „mama”, să râdă și să se joace.

Cumplit este că acesta este un singur caz din sutele, miile de episoade tragice din jurul nostru. Pe unele dintre ele le puteți susține prin intermediul Asociației „Salvează o inimă”, care, spre onoarea mea, mi-a propus să fiu ambasador al campaniilor inițiate, și iată-mă, încercând să vă conving că un gest mic înseamnă enorm pentru altcineva.

Haideți să aflăm de ce suntem în stare împreună! Pe Evelina o puteți vedea aici

Donațiile se pot realiza în contul special creat pentru Evelina

Titular cont: Enache Loredana, mama Evelinei

RO89BSEA0200000001602147

Credit Agricole

Numar telefon: 0769114764 – Loredana Enache

Please follow and like us:
Tweet 7k