Cooltură

Susţin Republica Moldova în Fest(IN) pe Bulevard – 10 Octombrie, Teatrul Nottara

Raluca / September 25, 2016

Teatrul Nottara se întoarce în sediul de pe bulevardul Magheru, pe 10 octombrie. Clădirea a fost încadrată la clasa a II-a de risc seismic, după o reevaluare care a durat aproape un an de zile.

Probabil ştiţi că pe 23 noiembrie anul trecut,  Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea dat fiind faptul că sediul său era clasat în Clasa I de risc seismic.

De atunci şi până acum, actorii au jucat teatru pe la prieteni, cum s-ar spune. Au  apelat la parteneri şi instituţii din ţară sau din străinătate, pentru găzduire.

Drept pentru care, pe 10 Octombrie, Teatrul Nottara găzduieşte FestIN pe Bulevard, festivalul care aduce spectacole din 7 ţări, direct în centrul Bucureştiului.

Iar acum Teatrul Nottara anunţă Fest(IN) pe Bulevard, evenimentul care anunţă spectacolele de teatru ale celor care i-au primit cu braţele deschise.

 

Eu sunt extrem de mândră să reprezint Republica Moldova în cadrul acestui festival. Mie mi-s tare dragi moldovenii şi accentul lor, iar apropierea de Mama Rusia m-au făcut să-mi doresc să reprezint această ţară! 🙂

Celelalte țări implicate în proiect sunt Serbia, Slovenia, Republica Kosovo, Bulgaria, Cehia și Croația.

notenkraker-2

NOTENKRAKER SAU… AL CINCILEA ANOTIMP… 

de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

Nimic deosebit – toate sunt în voia Domnului: și convingerile familiei, și cele filosofice, poate și cele care țin de vrăjitorii și chiar de multe alte puteri malefice. Adevărul este doar unul, cert și neînvins: fiecare personaj tinde să supraviețuiască. Al cincilea anotimp este anotimpul copilăriei care nu ține cont de intemperii și de schimbări ale naturii. Copilăria are adâncimi și înălțimi de nebănuită fericire, date uitării de maturi. Notenkraker  sau …Al cincilea anotimp... este un spectacol pentru toate vârstele.

notenkraker-1

Teatrul de Revistă Ginta Latină vine în FEST(IN) pe Bulevard la invitaţia specială a Teatrului Nottara, odată cu prietenia care s-a legat între cele două instituţii, în perioada în care Nottara rămăsese fără sediu.

Directorul Mihai Ţărnă şi soţia sa, Zinaida Ţărnă, au făcut atunci toate eforturile pentru a primi cât mai bine echipa Nottara, iar sala a fost arhiplină la toate cele trei reprezentaţii, gest pe care Teatrul de pe Magheru îşi doreşte să îl întoarcă în festival, când actorii Gintei Latine vor juca Notenkraker sau Al cincilea anotimp.

Având la bază faimoasa poveste a lui  E. T. A. Hoffmann, Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor (adaptată de Alexandre Dumas Tatăl şi transformată de Tchaikovsky în, probabil, cel mai faimos balet din lume), spectacolul este unul pentru toate vârstele.

Puteţi vedea trailerul spectacolului aici http://gintalatina.md/site/notenkraker.html

 

Pe lângă faptul că vă veţi bucura de un spectacol inedit, toate biletele cumpărate la spectacolul din 10 Octombrie vă pot aduce ca premiu cartea directorului Teatrului Ginta Latină din Chişinău, Dorel Ţărnă, “Portativul cuvintelor”, alături de Albumul de muzică “Dorel Ţărnă, 65 de ani”.

Ne vedem pe 10 la Nottara!

Please follow and like us:
Tweet 7k