Mergeţi la Festivalul Super să vedeţi scurt-metraje bune făcute cu zero lei

Am fost la Festivalul Super să văd filme făcute de adolescenţi şi, spre surprinderea mea, chiar am plecat cu idei bune şi poveşti noi de acolo. Dar cel mai mult mi-a plăcut atmosfera din sală. Se vede că tot la liceu există cei mai uniţi oameni şi cei mai veseli.

Festivalul a început cu o surpriză specială pentru Luca, tânărul genial implicat în multe organizaţii şi proaspăt admis la Harvard (Detalii AICI), care a împlinit 19 ani chiar la deschiderea festivalului. Şi, recunosc, mi-era dor de spontaneintatea copiilor şi modul lor de a face ca fiecare situaţie să fie una distractivă.

Filmele au fost interesante per total. Deşi liceenii mai au ceva de învăţat la capitolul filmare, sunet, montaj, e clar că au idei şi că vor să se exprime. Cât mai mult. Cam despre asta a fost în mare parte vorba, despre motivele pentru care ei încearcă drogurile, fumatul, graffitti-ul, ca să se exprime mai clar, mai bine, deşi adulţii tot nu vor să priceapă limbajul lor.

Adevărul e că tehnologia avansată le permite acestor copii fără ezitări să facă un scurt-metraj la orice întâlnire cu colegii lor. Şi uneori le iese foarte bine. Mai aveţi timp azi să treceţi la Festivalul Super, la Cinema Studio. E doar 7 lei biletul. Dar la final veţi ieşi mai amuzaţi de ce se întâmplă în jurul vostru.

11401407_430559467068622_5326151963298171398_n

Foto: Super