De-ale racului

Gesturile mici cladesc lucrurile mari

Raluca / January 12, 2019

Asta a fost, cred, prima lectie primita pe anul asta (ma rog, in fiecare an o primesc, dar acum m-a lovit grav): ca uneori nu e nevoie sa-i aduci marea si sarea cuiva, ca sa-i demonstrezi ca il respecti sau ca e chiar important pentru tine.

Uneori, un gest mic, banal, arata daca esti un om de bun-simt si de incredere. Arata ca esti om de baza si pentru altii, nu doar pentru tine.

Fie ca e vorba de un gest aparent neimportant ca o bomboana lasata pe birou, un salut calduros sau o cafea, in cazul in care tu esti plin de treaba si n-ai timp sa-ti faci.

Ori de faptul ca l-ai trezit pe colegul a doua zi, cand te-a rugat sa nu uiti. Sau atunci cand cineva te scoate din penibil, cu o gluma, desi nu are niciun interes. Cand cineva isi rupe 5 minute din timpul sau ca sa-ti explice unde gresesti sau cum sa faci mai bine.

Sau cand un necunoscut intinde si spre tine umbrela mare, in statie, pana vine autobuzul. Ori cand ea te cauta prin toata firma, ca sa-ti spuna ca i-a placut cum ai jucat. Sau cand te inveleste, dupa ce ai atipit pe canapea. Un bravo venit de nicaieri sau o incurajare la timpul potrivit. 

Uneori, efortul poate parea invizibil. Dar nu e.

Gesturile mici arata ca se poate baza lumea pe tine si la altele mai mari.

Iar in agitatia din timpul saptamanii ai ocazia sa vezi cel mai bine cum sunt oamenii. Pentru ca sunt des sub presiune, cu treaba, loviti de cotidianul urban care, hey, nu duce lipsa de hibe deloc.

Uneori, in relatiile de prietenie, de iubire, de munca avem impresia ca gesturile mici nu prea conteaza. Ci doar alea impresionante, de tinut minte ani de zile. Cand, de fapt, o imbratisare pe bune, un strans puternic de mana sau un “multumesc ca esti aici”, din cand in cand, pun in miscare energii mai mari decat poate un borcan cu Nutella.

Si daca sunteti in pana de lucruri mici pe care le puteti face pentru voi si pentru altii, va recomand o lista cu mici revolutii. #LoveSmallEveryday

Please follow and like us:
Tweet 7k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.