History Escape – un escape cu totul diferit faţă de tot ce există în Bucureşti!

Unul dintre cele mai speciale escape-uri din Bucureşti este History Escape, la Casa Universitarilor, pe care îl recomand foarte mult din două motive solide:

1. Este primul escape room bazat pe o poveste reală!

Şi aici m-a impresionat firul întâmplărilor care i-au determinat pe organizatori să amenajeze această cameră. Ne-au povestit cum nu puteau pur şi simplu să inventeze o poveste cu un fir de indicii care să-i ajute pe participanţi să iasă din cameră, ci au pornit pe urmele istoriei Casei Universitarilor, ridicată după planurile arhitectului dalmat Luigi Lipizer, în jurul anului 1860, pentru directorul Poștelor din vremea lui Alexandru Ioan Cuza, bancherul Cezar Librecht.

Acest escape room se bazează pe investigarea unui fapt tragic rămas învăluit în mister până astăzi: asasinarea prim-ministrului Barbu Catargiu, la 8 iunie 1862.

Aşadar, pe lângă faptul că retrăieşti istoria reală a României, ca să poţi evada trebuie să devii un bun detectiv pentru acea perioadă agitată a scenei politice a Principatelor Unite, ce a culminat cu abdicarea lui Cuza.

 

2. Decorul aparţine Casei Universitarilor şi este 100% autentic.

Nu există nicio piesă de mobilier adaugată de cei care au construit acest escape room, practic sari înapoi în timp şi te foloseşti de ce găseşti în cameră ca să investighezi această crimă istorică.

De cum am intrat, am plonjat într-o atmosferă inedită care nu m-a făcut decât să mă concentrez la poveste. E cu adevărat ceva unic, ce merită experimentat!

Recunosc că la început îmi era şi teamă să ating obiectele, nu cumva să provoc vreo pagubă. Chiar dacă ne-a venit de hac această cameră, pe care am încercat-o după un alt escape room, o masă copioasă şi o caniculă oribilă, credem că ne-am descurcat bine şi că am fost foarte aproape de aflarea asasinului. Ca recomandări, vă sfătuiesc să căutaţi bine acolo unde aveţi voie să umblaţi, să vă organizaţi bine ca echipe, să vă notaţi datele pe foaie şi să le puneţi cap la cap repede.

Vă recomand cât se poate de serios să încercaţi History Escape. E cu totul altceva decât aţi văzut până acum!

Rezervări la numărul 0755303651.

11750668_840263549385319_5087216582992138398_n