Pi buni??

Cum se face că bloggerii au inspirație în fiecare secundă

Raluca / December 12, 2014

Cine nu mă cunoaște în realitate, ar trebui să știe că mie îmi place mai mult să vorbesc decât să scriu.

Practic, dacă m-ai cunoscut în offline, îți dorești mai degrabă să îmi auzi live trilurile moldovinești și să petreci cât mai mult timp în preajma mea,  decât să-mi citești statusurile de pe Facebook sau postările serioase de pe blog, pentru că atât de mișto mi-s io!!!  😉

N-am ținut niciodată un blog mai mult de 7 zile consecutiv. Dar pe acesta l-am primit cadou de la prietena mea Laura. Motiv pentru care „trag” de mine să scriu ceva măcar la două zile. Și când zic „trag” este pentru că nu ai zilnic despre ce scrie, nu te inspiră în fiecare zi ceva, nu mergi zilnic la evenimente despre care să scrii, ba mai mult, după ce scrii toată ziua 50 de știri la muncă, ți se ia să mai povestești în scris și acasă. Na, că am zis-o! Nu ai chef! Ce să faci dacă chiar nu ai chef să scrii….

Nu scriu ca să citească cineva anume, ca să impresionez sau să îmi găsesc un job, scriu ca să îmi ordonez eu gândurile și ideile și să-mi exersez stilul de scris și evident, când am ceva de transmis, să nu apelez la alții. Ce poate fi mai clar de atât? (De la un timp ador să fiu clară cu toată lumea!)

Mă întreabă bloggerul Emil Călinescu, pe care l-am cunoscut la Future of Media 2014, de unde am inspirație să scriu… și zic într-o secundă: „N-am!”

Ei, cum nu… și-mi demonstrează el „teorema lui Pitagora cu înțelepciune despre inspirație”. Și da, a avut dreptate, fiecare om are la 2 secunde un moment de inspirație. Am pierdut chiar și un pariu contrazicându-mă cu el, motiv pentru care trebuie să atașez aici articolul lui complet, cu dedicație pentru mine.

hologram

Foto: OneBigPhoto

 

Inspiratie in fiecare secunda

Mi-au placut tot timpul conferintele de dezvoltare personala. Atat de mult imi plac incat ma distrez de fiecare data cand aud fraze de acolo. Cand mai sunt ironizate in piese de teatru ori filme, vibreaza inima-n mine. Stiu, multa lume considera ca aceste conferinte te schimba, eu spun doar ca imi schimba starea de spirit: ma distrez maxim, mai bine decat la multe comedii de pe piata. Si pentru ca vreau sa va arat ce usor este sa tii o astfel de conferinta, voi reliefa in continuare conceptul de INSPIRATIE IN FIECARE SECUNDA.

Sa ne imaginam un blogger care se plange non-stop ca nu are INSPIRATIE sa scrie articole. Bai, dar ala mare cum de are inspiratie? Eu de ce n-am? Se decide sa-si ia inima-n dinti si da mail acelui blogger. Bloggerul mare, A-lister, speriat, ii da un raspuns de neinteles. De fapt nici el nu intelege de ce e intrebat. Pur si simplu ARE inspiratie.

Dupa inca 2 incercari esuate, se decide ca e timpul sa apeleze la vraci in dezvoltarea personala. Ma rog, traineri, inspirationali, nu conteaza denumirea lor. Sa zicem ca unul dintre acestia as fi eu.

Iar eu, smecher, ii zic ca pot rezolva problema intr-o singura sedinta, dar pe bani. Pot sa te fac sa CONSTIENTIZEZI ca ai inspiratie in fiecare secunda. Te costa 100 de euro.

Bloggerul va face ochii mari, se va imprumuta la prieteni, parinti ori camatari si ma va contacta: am facut rost de bani, vin la tine.

Urmeaza sedinta, una scurta. Dialogul meu cu el va fi urmatorul:

 • Cum te numesti?
 • Blogulescu Mihai.
 • Si ce esti tu? Esti om?
 • Da, sunt om.
 • Adica fiinta?
 • Da, adica fiinta.
 • Si omul, fiinta asta, ce face el non-stop?
 • Gandeste?
 • Face si asta, dar nu non-stop. Zi-mi ceva ce face non-stop, in fiecare secunda.
 • Imi dai, te rog, timp de gandire?
 • Ai timp de gandire cat doresti tu…
 • (dupa 5 minute) Nu stiu. Ma dau batut. Ce face non-stop un om?
 • (Eu, cu o voce grava) RESPIRA!
 • Da! (bloggerul are o revelatie)
 • Iar respiratia este formata din?
 • Din ?
 • Inspiratie si expiratie. Deci, dragul meu, tu posezi INSPIRATIE IN FIECARE SECUNDA.

Acum, in functie de felul acelui blogger, reactia lui ar putea fi una din urmatoarele:

 1. Fie va cadea pe spate de incantare, va ajunge acasa si va scrie un articol pe blog despre cum l-am luminat eu si cat l-am ajutat sa devina mare blogger.
 2. Fie va incepe sa rada de prostia lui, cum de a putut sa dea 100 de euro pe asa ceva.
 3. Fie ma va lua la bataie.

Sa ma prezint acum: Emil Calinescu sunt.

Nu sunt vraci inspirational, ci sunt blogger. Nu din ala care merge la asemenea vraci, ci din ala care rade de cei care se duc acolo. Pentru ca posed prea multa inspiratie (ala mare, colorat, care respire greu, era Emil bah), am 4 bloguri: http://emilcalinescu.eu/ , http://emilstudentulminune.wordpress.com/ , http://www.minunat.eu/ si noul http://cinemil.ro/ .

O las pe Raluca, gazda mea de astazi, sa spuna de ce am dorit neaparat ca acest articol sa apara la ea. Sau care este legatura ei cu INSPIRATIA din acest articol. Raluca Cojocaru (.com), ai legatura! Salutari CINEMILE tuturor!

 

Please follow and like us:
Tweet 7k

6 thoughts on “Cum se face că bloggerii au inspirație în fiecare secundă

Comments are closed.