Evenimente

M-am dus la VR și n-am putut păși pe o scândură

Raluca / September 25, 2018

Ultima oară când mi-am pus ochelarii de VR la ochi mi-am dat seama cât de puternic e creierul meu.

Să vă povestesc… știți cum e când îți place de cineva, inima e super rănită, însă creierul tot zice să-l/o suni? Ei, cam așa a fost joia trecută, la deschiderea primului Virtual Reality Pop-up din țară, în Centrul Vechi, fix lângă Food Hood.

Am jucat un joc aparent banal. Urc într-un lift, mă urcă la ultimul etaj al unui zgârâie-nori și când se dechide ușa – hop, apare doar o scândură, în afara liftului. Iar pe lângă ea, orașul, de la 500 de metri înălțime. Răsuflarea mi s-a tăiat ca porția de lapte pe vremea comunismului.

Și oricât mi-am zis – frate, e VR, e un joc, doar imagine, să fim serioși, pășesc, n-am putut să pășesc pe scândura aia. NU AM PUTUT.

Da, știu, toți curajoșii spun acum că-s fetiță de clasa a 3-a. Dar creierul nu mă lăsa să calc. Și ce-am făcut? Am tras cu ochiul pe sub casca de VR, să văd podeaua și să calc liniștită, fără să amețesc mai tare decât sunt de obicei. Chiar dacă, de fapt, am pășit pe lângă ea. Mi s-au înmuiat picioarele, dar partea bună e că după aia am zburat deasupra României și am aterizat fix în munți. Deja mi se părea flu-flu. 😀 

Ce credeți? Prin astfel de jocuri, unii oameni chiar își înving fobiile. Teama de înălțime, de întuneric, de păianjeni, de ce vreți voi. Da, cu ajutorul realității virtuale.

Nu mai zic, elevii învață astăzi materii cu ajutorul VR-ului. De la explorarea Pământului în sistemul Solar până la călătoria în timp și vizitarea orașelor antice.

Așa că dacă sunteți prin Centrul Vechi și vă plictisiți înainte de club sau la suc, încercați 15 minute de VR.

Acest pop-ul este amplasat pe Strada Șelari nr. 4 și este deschis de studioul Gateway. Aveți de ales între 50 de experiențe video. Zbor, călătorie pe lună, pe Marte, urcat pe Everest sau plimbatul de fundul oceanelor.

Cele mai jucate jocuri sunt Richie’s Plank, Beat Saber sau Elven Assassin. Toate sunt jocuri care cresc adrenalina și necesită oleacă de concentrare.

Sunteți curioși? Sunteți curajoși? Atunci încercați aici http://www.vrstudio.ro/

Please follow and like us:
Tweet 7k

1 thought on “M-am dus la VR și n-am putut păși pe o scândură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.