Pi buni??

“Me, My Selfie and I” sau goana după like-urile care nasc victime

Raluca / May 13, 2015

Nu e prima dată când, în încercarea de a face ceva demn de multe like-uri pe Facebook, o acţiune se finalizează cu victime.

Recent, o fată frumoasă foc din Republica Moldova, fostă Miss, şi dependentă de selfie-uri şi-a găsit sfârşitul încercând să facă unul mai special, dar periculos. Împreună cu o prietenă, eleva de 18 ani s-a urcat pe un tren de marfă într-un depou, în Iaşi, ca să se întoarcă acasă cu ceva inedit de postat pe reţelele de socializare, dar nici pe departe atât de original ca aşa ceva.

Numai că nu a luat în calcul faptul că linia electrificată, de 27.000 de volţi, se află sub tensiune, drept pentru care s-a electrocutat mortal, notează Adevărul.

Doamne, şi era frumoasă foc! Nu era ca şi când n-ar fi convins deja tot internetul că merită sute de like-uri… dar asta se întâmplă când adolescenţii respiră tehnologie fără discernământ.

Obsesia cu selfie-urile este atât de răspândită încât este acum recunoscută ca o boală psihică, cu un procent mare de sinucideri. Cei care postează la nesfârşit selfie-uri pe reţelele sociale prezintă trăsături caracteristice pentru personalităţile psihopate, la bază fiind o lipsă de încredere în sine şi o nevoie de a umple un gol la capitolul intimitate.

La sfârşitul anului trecut a fost mediatizată şi povestea unui adolescent britanic, care, obsedat să-şi facă un selfie perfect, a încercat să se sinucidă când şi-a dat seama că nu reuşeşte. Danny petrecea aproximativ 10 ore pe zi pentru a-şi face selfie-uri, notează Mirror.

Vom ajunge oare în situaţia în care selfie-urile să provoace mai multe victime decât accidentele de motocicletă, ca să dau un exemplu aleatoriu? 

Cât sacrificiu să depui pentru o poză care de fapt ascunde lipsa ta de încredere şi a anumitor confirmări sociale?

Oare adolescenţii şi-ar da seama că ce merită pozat şi pus pe Facebook tocmai s-a întâmplat în jurul lor, iar ei au ratat momentul? Oare vom deveni încet nişte autişti într-o lume e reţelelelor şi a aprecierii virtuale?

Oare ar fi cazul ca reţelele de socializare să introducă o limită de postări pe zi sau săptămână?… Aş mai avea nişte întrebări, dar n-am timp acum de toate, că vreau să postez ceva pe Facebook 😛

Please follow and like us:
Tweet 7k