Bravos!

Muzeim

Raluca / May 22, 2016

Hai să vă zic ce cred eu despre Noaptea Muzeelor. Încă din anul I de facultate făceam un traseu cu colegii mei din liceu pe la muzeele din centru. Pe vremea aia nu stăteam mai mult de o oră la coadă, deci chiar reuşeam să intrăm  (prin 2008). Am început, ca tot omul venit în Capitală, cu Antipa, Geologie, MŢR, Istorie, MNAR.

Următorii ani am luat din nou Bucureştiul la pas, de curiozitate şi de drag. Am ajuns la CFR, Muzeul Militar sau cel Electric. Anii următori şi pe la Bellu, de unde ne-am întors fascinaţi (bine că ne-am întors), Enescu, Palatul Şuţu şi altele mai mici.

Ideea e că după 8 ani, chiar dacă am văzut marea parte a muzeelor, n-am cum să refuz să colind noaptea prin Bucureşti, cu alţi oameni cu chef de distracţie, pe vremea asta minunată.

Da, nu prea înţeleg de ce să te pui la o coadă de 3 ore cu copii mici, când poţi veni oricând în timpul săptămânii să vezi totul în linişte, fără înghesuială, la un preţ decent de 20 de lei. Dar dacă eşti cu gaşca, n-ai cum să nu vrei să aduni încă o noapte albă la colecţie.

Şi, cu toată sinceritatea spun, eu n-am gaşcă de ieşeală. Prietenele mele au copii frumoşi de crescut, nu umblă fleaura ca mine prin oraş 🙂 Adun oamenii pe ultima sută de metri, pe drum, pe Facebook, habar n-am. Şi cu atât mai frumos iese când te trezeşti că după 3 muzee şi nu ştiu câte ture prin centru ajungi să joci whist la Mc în Drumul Taberei, cu 3 persoane pe care le-ai cunoscut la muzeu.

A, şi să ştiţi că toată ziua am fost muncă, n-am dormit! 😀

Noaptea Muzeelor e un fenomen social, pentru evenimentele pe care le pun la cale muzeele, dar mai ales pentru faptul că tot oraşul iese în stradă.

 

P.S.: Anul acesta m-am simţit cel mai bine la Arhivele Naţionale ale României (vis-a-vis) de Cişmigiu. Domnul paznic a fost atât de drăguț încât mi-a pus telefonul la încărcat cât timp am descifrat documentele din 1870, iar doamna Monica a întrerupt playlistul cu filmuleţe pregătit pentru eveniment, ca să îmi arate mie poze cu Aida Vrioni, primul gazetar profesionist din România.

Puteţi merge în orice zi să descoperiţi documente incredibile, chiar din 1520! Pe gratis, doar cu buletinul. Vă recomand călduros să intraţi la Arhive, când vreţi să experimentaţi ceva diferit! 🙂

 

P.S.2: Teatrul Masca, jos pălăria! 🙂

 

noaptea muzeelor

Please follow and like us: