Nici Mohammed nu i-ar fi căsăpit în secunda doi pe caricaturiștii de la Charlie Hebdo

„Je suis Charlie” pentru că susțin libertatea de exprimare. Sunt împotriva cenzurii, chiar și când lucrurile sunt exagerate. Da, multe caricaturi realizate de Charlie Hebdo sunt de-a dreptul trase de păr (exemplul de mai jos, pentru creștini) dar asta nu înseamnă că trebuie să mă duc să îi ucid pe cei care le-au desenat, nici dacă ar fi vorba despre mine în ele.

Consider că dacă tu ești subiectul unei caricaturi, poți cere sancțiuni dure pentru creatorii ei, îi dai în judecată pentru că îți compromit imaginea etc.

În aceste caricaturi s-au adus ofense lui Dumnezeu și profetului Mohammed. Pun pariu că până și ei au simțul umorului și nu i-ar fi trăsnit din cer pe caricaturiști a doua zi.

A fi adeptul suprem al unui lucru nu înseamnă că ai dreptul în totalitate să elimini într-o secundă pe cineva care te-a ofensat pe tine sau ideile tale. Din păcate, însă, argumentul că sunt doar niște idei, că în anul 2015, în Franța, ai dreptul să ai idei libere și să ți le exprimi, fără să te gândești că cineva stă cu secera lângă tine, se anulează în această formă macabră.

Atentatul terorist de la Paris este despre religie, dar despre latura ei fanatică, extremistă. Această nuanță este criminală în orice subiect, fie că e vorba de religie, alcool, muncă, mâncare sau somn.

Ar trebui să știm că imaginile cu profetul Mohammed au fost interzise pentru a preveni închinarea la idoli.

Islamul susține că Mohammed nu este o divinitate, ci un om! El însuși ar fi realizat că dacă apar imagini cu chipul său, lumea va începe să se închine la ele, ca la un zeu, astfel că profetul a ar fi cerut ca astfel de imagini să nu apară.

El,  omul, dacă era atât de modest și nu voia să fie venerat, cu atât mai mult nu dorea să se ucidă din cauza lui!

Teroriștii sunt oameni bolnavi, oameni frustrați, oameni care n-au cunoscut afecțiunea în copilărie. Lupta anti-terorism începe din casele tuturor oamenilor de pe planetă, cu valorile de bun simț pentru a trăi pe Pământ, până ne vom autodistruge din cauza factorilor externi.

*În rest, despre subiect, am mai scris pe foaaarte larg, pe B1.ro 🙂

dofo

da

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Charlie Hebdo