Bravos!

Norvegia va deveni prima ţară din lume care va renunţa la radiourile FM, începând din 2017

Raluca / April 20, 2015

Norvegia va deveni prima ţară din lume care va renunţa la posturile de radio FM începând din anul 2017.  Ministerul Culturii din această țară a anunțat că acțiunea are loc în cadrul unui proces ce vizează finalizarea tranziției către radioul digital, informează gizmodo.com.

Standardul Digital Audio Broadcasting (DAB) va oferi ascultătorilor norvegieni un conţinut radiofonic mult mai diversificat, potrivit site-ului Radio.no.

În contextul în care Norvegia va deveni prima ţară care va renunţa la standardul FM, şi alte ţări din lume, în special din Europa şi Asia de Sud-Est, se află în plin proces de tranziţie către implementarea standardului DAB.

Radioul digital reprezintă cea mai spectaculoasă îmbunătăţire de la introducerea standardului FM pentru radiodifuziune, în urmă cu 50 de ani. HD Radio, DAB şi DRM sunt principalele trei tipuri de transmisiuni digitale folosite în prezent.

În România, în prezent, posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM transmit programe prin sistemul de emisie digitală terestră HD Radio, la Bucureşti şi Craiova. Prin folosirea tehnologiei HD Radio, pe lângă transmisia FM standard, este inserat, în aceeaşi bandă, şi un sistem digital care transmite în Bucureşti şi în Craiova posturile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM. Pentru recepţionarea semnalului HD Radio este necesară achiziţionarea unui aparat care deţine această tehnologie. Aceste aparate pot recepţiona şi posturile care emit în tehnologia clasică (AM şi FM), informează Mediafax.

Please follow and like us: