De-ale racului

Nu mai crede tot…

Raluca / March 12, 2015

Luni am citit un anunț pe OLX. Pe cât era de penibil, pe atât a fost de funny și a stârnit mare vâlvă pe internet. Unii mi-au zis să nu mai iau de bun ce scrie, că sigur anunțul a fost scris de echipa OLX pentru reclamă. A doua zi, anunțul a fost șters. Ceea ce mă face să îmi pun un semn de întrebare că băiatul acela chiar ar putea exista și chiar așa ar gândi. (Detalii aici)

Marți am fost la un documentar despre poliția internetului, iar regizorul filmului l-a pus într-o lumină bună pe Edward Snowden, fostul subcontractor al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate care a dezvăluit în 2013 informaţii secrete despre activităţile de supraveghere ale NSA, pentru că erau de interes național. La final, oamenii prezenți în sală au spus că nu pot înghiți tot ce spune regizorul activist despre securitatea cibernetică și presiunile din partea guvernelor, cu toate că au fost aduse dovezi concludente pentru cele prezentate în film.

Miercuri am citit pe Facebook cum bloggerul Piticu spune că povestea fetei care a fost agresată fizic de un taximetrist Speed nu e chiar așa, că de fapt ea era beată criță și ea i-ar fi făcut propuneri indecente șoferului. Evident că internauții au reacționat, iar Piticu a fost acuzat că pune într-o lumină nefavorabilă victimele abuzurilor sexuale și nu poate generaliza că e vina femeilor pentru că sunt violate. Cineva  a făcut lumină în acest caz: „Taximetristul violator avea Piticu pe creier” …

Tot miercuri am fost la un film de comedie cu Adam Sandler, “O zi în pantofii altuiva”, care s-a anunțat o comedie tare, dar n-am râs absolut deloc. De fapt am râs de glumele despre acest film, la jumătate de oră după ce s-a terminat. Drept urmare, poți să-ți bagi picioarele în el de film… (Detalii aici)

Aceeași situație și în cazul poveștii cu bătrânica ce a fost lăsată să plece din spital în papuci și capot, de a murit înghețată pe câmp. Familia acuză personalul medical, ceilalți acuză familia pentru că a lăsat-o nesupravegheată și nu s-a interesat de ea, în ciuda faptului că au angrenat întreaga comunitate să o caute în împrejurimi.

Problema este că nici nu e vineri și constat cu stupoare că nicio zi din săptămâna asta nu pare a fi cum trebuie. Iar mi se confirmă că nu pot avea încredere în nimic din ce citesc,  văd sau aud în jur. Totul este o poveste pe jumătate adevărată, restul înscenare, împachetare, marketing, reclamă.  Nu poți da dreptate nimănui în totalitate, ori pentru că realitatea este deformată, ori nu avem noi acces la ea, ori suntem ignoranți și nu vrem să punem cap la cap diverse lucruri pentru a ne prinde de anumite chestii. Iar aici e vorba de informații publice, unele oficiale. Nici pe astea să nu le mai înghițim, deci.

Și noi pe cine să mai credem? Ce să mai luăm de bun din ce se învârte în jurul nostru?

Optez să nu aduc deloc în discuție subiectele politică sau justiție. 

Sunt dezamăgită că pentru a muta o barză de pe un stâlp pe altul se publică ordine de la minister în Monitorul Oficial, dar profesorul universitar  Tiberiu Brăileanu din Iași moare pe holurile spitalului după ce a fost lăsat să aștepte 7 ore pe holuri și apoi a fost mutat în alt spital din lipsă de locuri. 

Oamenii vor muri în continuare, iar noi ne afundăm într-o ignoranță din ce în ce mai mare.

 

 

 

Please follow and like us:
Tweet 7k

1 thought on “Nu mai crede tot…

Comments are closed.