Bravos!

Revoltaţi-vă până nu e prea târziu: NU înseamnă NU!

Raluca / July 16, 2015

Avem tot dreptul să ne înfuriem şi să cerem pentru a ţ-şpea oară egalitate. E timpul să devenim o voce, atât noi fetele, cât şi băieţii, şi să spunem tare că NU înseamnă NU.

În noiembrie 2014, o tînără de 18 ani dintr-un sat din Vaslui a fost invitată în mașina unui consătean, care s-a oferit s-o ducă acasă de la școală. Băiatul a dus-o pe un cîmp, și-a mai chemat șase prieteni și împreună au violat-o pe fată trei ore. Fata a leșinat de două ori.

După ce-au terminat violul în grup, băieții au dus-o acasă. Fata a depus plîngere, băieții au recunoscut fapta, ba au mai și povestit cum ea le tot spunea NU și să o lase în pace, dar asta, desigur, nu i-a împiedicat să o violeze trei ore.

Părinții violatorilor sînt oameni avuți și cu putere, așa că violatorii au fost reținuți la domiciliu, nici unul nu a văzut încă pușcăria pe dinăuntru.

Ba mai mult, în satul cu pricina, aproape toată lumea dă vina pe fată, că ce i-a trebuit… că nu e uşă de biserică… că şi-a meritat-o… Ca la noi, de fapt…

Până când fata e de vină pentru că e violată, bătută, furată, doar pentru că arată bine sau e mai sexy ca restul sau pur şi simplu pentru că e fată??

În curând vom ajunge să ne căutăm iubiţi nu pentru familii sau ca să-i iubim, ci doar ca să ne protejeze de viol.

Evident, şi nici în ei nu trebuie să avem 100% încredere, că na, anturajul, educaţia de acasă… exaaaaaaact!

EDUCAŢIA de acasă – aici e problema! Nu e normal să se întâmple aşa ceva! Nu suntem în India, suntem în România, în anul 2015, în UE şi NATO, iar noi nu ştim lucruri elementare de educaţie.

Cred că prima propoziţie pe care trebuie să o regăsim în abecedare nu e Ana are mere, (că doar vedem că merele nu-i aduc niciun beneficiu Anei), ci Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt. Pe care să o repetăm zilnic înainte de Tatăl Nostru, de Facebook sau de spălatul pe dinţi, de ce-o fi, până când va exista o şansă minusculă de a înţelege ce înseamnă…

 

*Cu toate astea, chiar putem lua exemplu de la India

 

Surse: Adevărul,  Prinţesa urbană, Arhi

Please follow and like us: