Cooltură

Peste 25.000 de pasionați ai sportului electronic au participat la DreamHack Masters Bucharest

Raluca / November 5, 2014

Peste 25.000 de oameni au participat la DreamHack Masters Bucharest – cel mai mare eveniment de sport electronic din România. Timp de trei zile, între 31 octombrie și 2 noiembrie, Sala Polivalentă din București a fost kilometrul zero al gamingului mondial. Cei mai buni jucători profesioniști din țară și din străinătate s-au înfruntat pentru trofee prestigioase și premii în valoare totală de 120.000 de dolari. Evenimentul a fost urmărit online de 2,2 milioane de oameni.

Trofeul Dota 2 Champions League, acordat la DreamHack Masters Bucharest

Semifinalele și finalele prestigioasei competiții DotA 2 Champions League s-au desfășurat pe scena Sălii Polivalente. În înfruntarea pentru cei peste 75.000 de dolari puși în joc, patru dintre cele mai bune echipe din lume – Natus Vincere, Team Tinker și Team Empire din Europa și Sneaky Nyx Assassins din Statele Unite ale Americii – au oferit publicului numeros meciuri spectaculoase.

Trofeul Champions League a fost adjudecat de foștii campioni și dublu vicecampioni mondiali, Natus Vincere (Na’Vi), din Ucraina. Victoria a fost primită cu urale de către public, iar jucătorul Danil „Dendi” Ishutin a dat autografe și s-a fotografiat cu fanii până aproape de miezul nopții. Dendi, fără îndoială cel mai celebru jucător de Dota 2 din lume, a câștigat până în prezent peste 1.000.000 de dolari din gaming.

Turneul Dota 2 Champions League a fost comentat de celebrii Toby „TobiWan” Dawson, Alexandru „ComeWithMe” Crăciunescu și Ionuț „Ar1se” Turtoi și prezentat de Jorien „Sheever” van der Heijden, una dintre cele mai iubite prezențe feminine din lumea sportului electronic.

Trofeul NESCAFÉ 3in1 Hearthstone a plecat în Olanda

Turneul NESCAFÉ 3in1 Hearthstone: Heroes of Warcraft, aflat la cea de-a doua ediție, a fost câștigat de olandezul Thijs Molendijk. Șaptezeci și doi de jucători din țară și din străinătate au luptat în calificări pentru un loc în top 8 și o parte din fondul total de premiere, în valoare de 10.000 de dolari. Competiția a fost difuzată prin livestream pe www.viagame.com.

Finalele campionatelor naționale, pe scena DreamHack Masters Bucharest

Finalele Romanian eSport Championship (ediția a 4-a) s-au desfășurat la DreamHack Masters Bucharest. România și-a aflat campionii la disciplinele: Counter-Strike: Global Offensive – echipa neXtPlease!, Dota 2 – echipa Cede Nullis Romania, League of Legends – echipa Ics Zece și la Hearthstone – MooDy.

Echipa națională care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku, între 13-16 noiembrie, a primit sute de mesaje de încurajare din partea fanilor. Participanții la eveniment au avut ocazia să-și măsoare forțele cu jucătorii naționalei, în turneele organizate de NESCAFÉ 3in1. România se numără printre cele doar câteva țări din lume care vor fi reprezentate la toate disciplinele Campionatului Mondial.

Cupa Liceelor la League of Legends – cea mai populară „olimpiadă școlară” din România

Peste 1.000 de liceeni din 150 de colegii și licee din toată țara s-au înscris la Cupa Liceelor la League of Legends. Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Giurgiu, Gura Humorului, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Neamț, Târgoviște, Târgu-Mureș și Timișoara sunt doar câteva dintre cele 44 de orașe cu echipe înscrise în competiție. Între 31 octombrie și 2 noiembrie, cele mai bune patru echipe de liceeni au jucat fazele finale ale competiției, în cadrul DreamHack Masters Bucharest 2014. Cupa a fost câștigată de echipa Liceului Teoretic Nicolae Iorga, din București.

Cosplay-ul, la loc de cinste la DreamHack Masters Bucharest

DreamHack Masters Bucharest a fost din nou locul de întâlnire al pasionaților de Cosplay, care au ales să vină costumați în personajele lor preferate din jocurile video. Marii câștigători ai concursului de Cosplay jurizat de Ruxandra Târcă (redactor-șef CosplayGen) și Elffi (unul dintre cei mai cunoscuți cosplayeri masculini la nivel mondial) sunt: Bejenaru Bianca (locul I – personajul LeBlanc), Pascal Kimi Iosefina (locul al II-lea – personajul Queen of Pain) și Sora Ștefana (locul al III-lea, personajul Infernal Nasus). Ocupanta locului I va reprezenta România la DreamHack Winter 2014, în Suedia.

Printre activitățile cu mare priză la pubic s-au mai numărat: concursurile 1 vs. 1, atât pentru PC, cât și pentru console, show-urile de cosplay, Stream Area – unde au fost prezenți cei mai îndrăgiți YouTuberi români, zona de Bring Your Own Computer și nenumăratele concursuri organizate de partenerii DreamHack Masters Bucharest.

Evenimentul organizat de ComputerGames.ro, cu sprijinul partenerilor principali Telekom Romania, NESCAFÉ 3in1 și Red Bull, a încheiat cu succes cea de-a patra ediție. Desfășurat anual în 2012 și 2013 și bianual în 2014, datorită interesului crescut al publicului, DreamHack Bucharest a stabilit deja două mari evenimente plănuite pentru anul 2015: DreamHack Bucharest, între 24 și 26 aprilie, la Sala Polivalentă din Capitală și DreamHack Masters Cluj-Napoca, între 23 și 25 octombrie, în proaspăt inaugurata Sală Polivalentă din Cluj.

DreamHack M asters Bucharest 2014 în cifre:

 • Peste 25.000 de oameni prezenți la eveniment
 • 25% creștere în vânzarea biletelor, comparativ cu evenimentul precedent din aprilie 2014
 • 11 categorii de bilete epuizate
 • 40 de ore de activități pe parcursul celor trei zile
 • 314 jurnaliști acreditați
 • 180 de jucători profesioniști din țară și din străinătate
 • 120.000 de dolari premii
 • 285 de PC-uri, laptopuri și console
 • 31 de ore de transmisiune online pe www.dolce-sport.ro
 • Peste 2,2 milioane de spectatori online
 • 37,5% creștere în audiența online, față de evenimentul precedent din aprilie 2014
 • 12 ore de transmisiune în direct pe Dolce Sport 2, canalul de televiziune din oferta Telekom Romania
 • 32 de kilometri de cabluri video și audio
 • 50 de kilometri de cabluri de rețea
 • 3 producții simultane
 • 10 Gbps bandă
 • 1,5 Gbps viteză maximă de transfer
 • 4,3 TB trafic total
 • 28.970 de atacuri blocate (SYN Flood, spyware, malware, DdoS etc.)
 • 1.600 de echipamente conectate simultan la WiFi
 • 1,4 kilometri de fibră optică
 • 2,5 kilometri de cablu UTP
 • 36 de echipamente de rețea folosite pentru întregul eveniment

 

photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_5 photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_4 photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_3 photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_2 photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_1 photo_Cede Nullis - campionii Romaniei la Dota 2 photo_Castigatoarea concursului de Cosplay

Please follow and like us:
Tweet 7k