Bravos!, No comment

#Rezistăm

Raluca / February 7, 2017

Era timpul să trec în revistă evenimentele din ultima săptămână. Adică din seara de 31 Ianuarie 2017, când am rămas cu toții (sau aproape toți) uluiți în fața televizoarelor, aflând că Guvernul Grindeanu a dat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului Penal.

Dar chiar nu știu care era urgența, la ora 21.30, să îi grațieze pe cei care au săvârșit abuz de putere până în 200.000 de lei. Poate pentru că voiau toți condamnații să le facă vreo surpriză soțiilor lor de 14 Februarie…

Interesant a fost că Monitorul Oficial a lucrat la ora 01.00 noaptea și baam! a și publicat OUG 13. Ceea ce însemna că în termen de 10 zile toți marii funcționari care au furat de la noi se întoarceau în palatele lor.

Lumea s-a mobilizat instant și a ieșit marți noaptea în fața Guvernului. La fel s-a întâmplat și miercuri, și joi, și vineri, până azi, inclusiv. Deci o săptămână în capăt, până în prezent.

Europa s-a uitat la noi cu uimire, SUA a rămas mască, toată planeta a aflat de cele mai pașnice proteste din lume, cum ar veni. Mai puțin când cineva a plătit niște ultrași să arunce cu petarde și să dea drumul unor violențe, menite să intimideze protestatarii.

Ideea este că indiferent cât de bine s-au mobilizat românii în toată lumea, guvernanții noștri tot o dau la întors. Că n-am înțeles noi bine ce presupune OUG, că s-a comunicat greșit, că ei nu demisionează, că ei sunt cinstiți, că, că…

Este incredibil cum și Antena 3 și-a schimbat tonul după violențele de miercuri. Ceea ce arată clar că sunt interese imense la mijloc. Sunt amenințări crunte pe acolo, la vârf, de Dragnea tot trufaș este, de nu renunță la proiectul de lege privind grațierea, de guvernul o ține sus și tare că Iohannis vrea scindarea țării, de nimeni nu face niciun pas în spate, de nimeni nu spune ce s-a întâmplat în ședința aceea de guvern.

Important este că UE stă cu ochii pe noi, că planeta știe ce corupție duhnește aici, că oamenii s-au săturat până peste cap și că poate, Doamne-ajută, se trezesc în ultimul ceas pensionarii și amărâții care pupă PSD pentru milionul de lei în plus la pensie, dar ignoră furturile lor de milioane de euro. Poate la alegerile viitoare rezultatele vor fi mai optimiste. Poate.

Sperăm ca, prin aceste ieșiri masive în țară și în afară, la care au participat mai mulți copii și căței decât găsim în Parcul Drumul Taberei, să realizeze fiecare că degeaba alergăm după averi, dacă ai noștri copii nu vor ști ce e dreptatea, onestitatea, spiritul civic, libertatea și democrația.

Pentru copii trebuie să ne luptăm! Ca să trăiască în democrație. Ca să vadă cum trebuie să acționezi când cineva face o nedreptate. Și să înțeleagă că așa ceva nu trebuie permis.

#REZISTĂM

#LUPTĂM

#SCHIMBĂM