Primul magazin SALVATtex din România, deschis la București, de Armata Salvării din România

Primul magazin SALVATtex din România a fost deschis joi, 5 mai, pe Calea Victoriei nr 26 din București, fiind unul dintre cele șase proiecte finanțate prin Norway Grants în cadrul programului RO25 ‘Combaterea Sărăciei’.

Inițiativa aparține Armatei Salvării și vine în ajutorul tinerilor din categorii sociale defavorizate pentru a intra pe piața muncii prin specializare la locul de muncă.

Această inițiativă se înscrie pe linia tuturor celorlalte proiecte dezvoltate de această organizație, aceea de a veni în sprijinul familiilor defavorizate, cu accent pe educație, sănătate și muncă.

SALVATtex beneficiază de o linie de sortare situată în Ploiești a produselor textile second-hand pe care le distribuie. Veniturile provenite din vânzările magazinului se reîntorc în proiectele sociale desfășurate de Armata Salvării – servicii medicale mobile, program de afterschool, consiliere pentru incluziune pe piața muncii. Prin SALVATtex este oferită de asemenea posibilitatea formării profesionale la locul de muncă tinerilor din categorii sociale defavorizate.

Lansarea oficială a magazinului de pe Calea Victoriei nr 26 s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Ambasadorul Regatului Norvegiei la București, Doamna Tove Bruvik Westberg și a unui grup reprezentativ de înalți oficiali din cadrul Armatei Salvării.

Proiectul aduce zâmbete pe figurile oamenilor și îi ajută în mod real la îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi, iar evenimentul de azi a fost o ilustrare a acestui lucru” – Simen Mørstad Johansen, Coordonatorul Proiectului de Colaborare Norvegiano-Română din cadrul Armatei Salvării

Momentul de tăiere de panglică de la magazin a fost urmat de o prezentare de modă moderată de actorii Irina Antonie și Ștefan Huluba, la Godot Café.

SALVATtex și Armata Salvării din România fac parte dintr-o listă de șase instituții prestigioase care susțin proiecte sociale în România și care sunt beneficiarii Norway Grants în cadrul programului RO25 ”Combaterea Sărăciei” (cu fonduri în valoare totală de până la 20 de milioane de euro): UNICEF România, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Roma Educațional Fund România, Armata Salvării România, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale și Primăria orașului Oslo. Armata Salvării este o organizație internațională care activează în prezent în 127 de țări.