Cooltură

SPLIT, un thriller cu multe teme de gândit

Raluca / January 26, 2017

N-am văzut eu multe thrillere la cinema la viața mea, dar SPLIT chiar a fost o alegere bună. Mă așteptam să sar din scaun la câteva scene, după cum mi-a dat impresia trailerul filmului, dar n-a fost deloc așa.

A fost chiar foarte ok, m-a ținut în priză și foarte atentă la acțiune. Pentru că filmul are o intrigă foarte faină și bună de analizat. Personajul principal al filmului este un bărbat cu tulburare de identitate disociată care susține că are 23 de personalități diferite și se pregătește să o întâlnească pe a 24-a. Cea mai importantă, cea care se va dezlănțui.

James McAvoy  în rolul principal dă dovadă de multă agilitate și interpretează la perfecție cele 4-5 roluri predominante din numeroasele lui personalități. Cred că felul în care a interpretat fiecare personaj a făcut ca filmul să aibă o mare greutate.

Lungmetrajul tratează foarte interesant problema celor care au personalități multiple și punctează faptul că abilitățile lor sunt foarte diferite. Faptul că creierul fiecărei personalități disociate este dezvoltat diferit.

În plus, pelicula scoate la lumină o altă problemă foarte interesantă: cât de vinovați sunt psihologii și psihiatrii prea permisivi cu persoanele cu boli psihice? Veți vedea de ce am atins aspectul ăsta, pentru că psiholoaga care îl ajută pe personajul principal al filmului mi se pare mult prea blândă cu el și nu semnalează anumite lucruri ce păreau de interes public.

E un film bun, merită văzut, merită analizat, merită studiate reacțiile personalului principal și chiar ale celor secundare, pentru că tehnica de interacțiune cu astfel de persoane poate fi aplicată la fel și în realitate.

În România, SPLIT este adus de RO IMAGE și poate fi găsit la cinema din 27 Ianurie. Enjoy!

Please follow and like us:
Tweet 7k