Festivalul Internațional de Statui Vivante, 16-20 iunie

 

Dragilor, nu ratați până pe 20 iunie Festivalul Internațional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca! A șasea ediție a Festivalului se desfășoară în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Parcul Crângași și Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).

Eu am trecut aseară târziu pe la Casa Filipescu-Cesianu și am fost plăcut impresionată de actori, de locație, de organizare,  ca de fiecare dată, de altfel. Am făcut și eu câteva poze, dar le găsiți pe Instagram.

Festivalul reunește peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, dar și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia. „Soldații de teracotă”, „Frida Kahlo”, „Confucius”, „Rică, fante de Obor”, „Brâncuși” și „Casanova” sunt doar câteva dintre personajele care își spun poveștile în fața trecătorilor. Dintre acestea, două îl vor omagia pe sculptorul Constantin Brâncuși.

Serile de festival se vor încheia cu spectacole ale Teatrului Masca, realizate în tehnica statuii și a tablourilor vivante — Zidul și Arca lui Lenin.

Program:
Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei) – 16 iunie – orele 20:00-22:00
Parcul Crângași – 17-18 iunie – orele 17:00-22:00
Parcul Al. I Cuza – 19-20 iunie – orele 16:00-22:00

Evenimentele se desfășoară în aer liber, iar accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit. Programul complet este disponibil aici.

Și încă ceva frumos: simpaticii de la Kooperativa 2.0 au organizat un concurs pentru bloggeri, unde pun la bătaie câte 50 de Euro pentru toți cei care promovează Festivalul.

P.S.: Dacă n-aș fi fost la Statuile Vivante, mai mult ca sigur acum mă plângeam de caniculă. Dar când i-am văzut pe actori cum rezistă cu acele costume infernale zeci de minute în șir, mi-am dat seama că cei mai rezistenți oameni din lume nu sunt cei care trag de TIR-uri, ci actorii de la Masca…