Cooltură

The Interview – mai degrabă o reclamă foarte bună pentru Sony Pictures?

Raluca / December 26, 2014

M-am uitat și eu la controversatul film „The Interview”.

Comedia despre asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un mi s-a părut un film tâmpițel, ca multe alte comedii ieftine de la Hollywood, pe care l-am căutat doar după ce am văzut scandalul iscat legat de difuzarea lui, deci nu pentru că mi l-ar fi recomandat careva. Recunosc că m-a făcut să râd bine la unele scene.

Dar să facem o retrospectivă a evenimentelor.

Producătorul filmului, Sony Pictures, a fost ținta unui atac informatic masiv revendicat de “GOP” sau “Guardians of Peace”, pe 24 noiembrie, pe care FBI l-a atribuit Coreei de Nord.

Atacul a blocat sistemul informatic al companiei şi a dus la difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme ale Sony, unele dintre ele nelansate oficial, precum şi la publicarea a numeroase documente şi e-mailuri interne.

Studiourile Sony au anunțat că au luat decizia de a lansa filmul “The Interview”, care a stârnit furia autorităților de la Phenian, în peste 200 de cinematografe din SUA, începând cu prima zi de Crăciun.

Imediat au apărut amenințări privind securitatea celor care ar fi mers la cinematograf să vizioneze comedia, așa că principalele lanţuri americane de cinematografe au renunţat la difuzarea filmului, prin urmare Sony Pictures a anulat lansarea peliculei în sălile de cinema.

Obama a salutat decizia Sony Pictures de a difuza comedia într-un număr limitat de săli din SUA, ignorând astfel ameninţările cu represalii prin atacuri informatice ale piraţilor cibernetici Guardians of Peace.

Compania a găsit imediat o soluție. A decis să posteze filmul online, începând de miercuri seară, pe platforme precum Youtube, Google Play, Xbox şi pe site-ul Sony Seetheinterview.com.

Rusia și China îi țin partea Coreei de Nord și spun că filmul este doar o “aroganţă culturală absurdă”. Pe de altă parte, Coreea de Nord reacționează cu atacuri la adresa SUA și îl face pe Barack Obama „maimuță”.

“Obama este în continuare imprudent în vorbe şi fapte, ca o maimuţă într-o pădure tropicală”, afirmă Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), scrie Independent.

Nu știm dacă americanii s-au răzbunat pentru cel mai grav atac informatic desfăşurat de Coreea de  Nord asupra Statelor Unite cu acest film, dar Sony Pictures pare să fi ieșit foarte bine de pe urma acestui scandal.

Rămâne de văzut, pentru că FBI a anunțat că se va implica în acţiunile privind distribuirea controversatului film.

Please follow and like us:
Tweet 7k