Titlul de cel mai grobian şi infect jurnalism din istoria presei româneşti

Mă întreb care e cel mai demn titlu de jurnalism grobian din istoria presei româneşti. Excluzând presa tabloidă care îngroapă oameni vii şi pune pe tapet vieţi personale de cea mai joasă speţă, cred că unul din locurile fruntaşe, dacă nu chiar primul, îl ocupă gestul moderatorului TV Antena 3, Mihai Gâdea, din emisiunea “Sinteza Zilei” de joi, când l-a avut invitat pe Julio Iglesias Jr.

La finalul emisiunii, moderatorul Mihai Gâdea l-a învățat pe Julio Iglesias Jr. câteva cuvinte de pe la noi: „Pot să te învăț ceva în limba română? Antena 3 e aici, Jos Băsescu, Veniţi la mine la concert”, a spus Gâdea. Iar artistul, care nu are de ce să cunoască limba română, crezând că e un salut de încheiere, a repetat după el, cu buna credinţă într-o vedetă naţională de mare rang ce doreşte să-i ia un interviu.

Am rămas cu toţii stupefiaţi cum un realizator TV care se laudă că este afiliat CNN, dar îşi cumpără premii scoase la vânzare la New York Festivals, pentru 200 de dolari, apelează la un alt şiretlic, unul foarte josnic, un mod infect, cretin şi jegos pentru a-ţi pupa şeful în fund pe ritmuri latino, de această dată.

De-a dreptul umilitor pentru noi este că Julio Iglesias Senior a postat pe pagina sa de Facebook (cu vreo 3,5 milioane de fani, doar!) un mesaj necruţător pentru Gâdea şi Antena 3, în care se delimitează total de cele spuse şi califică absolut regretabil gestul acestei televiziuni.

julio

După această luare de poziţie din partea artistului, Antena 3 a făcut ce ştie mai bine: să şteargă toate înregistrările cu momentul penibil de pe site-ul lor, însă nu şi de pe net, din fericire, datorită lui Zoso. Materialul inițial al Antenei 3 nu mai poate fi găsit nici în căutările Google, cel mai recent material returnat de motorul de căutare fiind știrea în care se anunța prezența lui Iglesias Jr la Sinteza Zilei, notează Reporter Virtual.

Dacă şi în mai 2015 tu nu ai alte subiecte de emisiune decât Băsescu, cred că există o boală psihică la nivel instituţional. Într-o ţară normală, marele realizator Mihai Gâdea și-ar fi căutat de lucru încă de ieri. Dar, stai…  Antena 3 este cel mai urmărit canal din nișa de știri, la nivel urban, pe plan naţional.

Între timp, aflăm că Julio Iglesias şi-a amânat concertul din România din 20 mai, din motive tehnice.

“Concertul lui Julio Iglesias de la Sala Palatului din Bucuresti, prevăzut inițial pentru 20 mai 2015, a fost reprogramat pe 2 iulie 2015, din motive tehnice. Artistul spaniol va începe a doua parte a turneului său european 2015, pe 22 mai, la Cluj, la Sala Polivalentă. Biletele achiziționate pentru spectacolul din 20 mai, de la Bucuresti, rămân valabile pentru concertul din iulie, dar persoanele care doresc recuperarea contravalorii acestora se pot adresa punctului de vânzare de la care au fost procurate, începând cu data de 18 mai 2015″, se arată în comunicatul dat de organizatori, citat de EVZ.

Pe viitor să zicem mersi dacă o să mai accepte Sandra să cânte la noi!…