Pi buni??

Uber NU pleacă din România!

Raluca / May 7, 2015

Toată lumea s-a amărât după ce deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege privind transportul în regim de taxi, prin care este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă.

Primul gând a fost Uber, bineînţeles! Nici n-au învăţat românii să-l pronunţe bine, că taximetriştii s-au văzut jumuliţi de dotările tehnice străine, precum amabilitate, decenţă, curăţenie, lipsă acută de ţepe.

Deşi începutul a fost anevoios, în doar câteva săptămâni, lumea a auzit de această aplicaţie/serviciu de transport nou, la care ai parte de experienţe aproape total diferite decât la cel mai detestat serviciu de transport din România, ba mai mult, te poţi trezi chiar cu o bomboană mentolată când ajungi la destinaţie.

Iar acest lucru a înfierbântat cefele transpirate de la volanul maşinilor galbene din oraş.

Revenind, pe 6 mai, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege cu 298 voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” şi 16 abţineri. Presa a relatat repede că această decizie presupune că aplicaţia Uber, prin care orice şofer poate deveni ”taximetrist”, poate fi scoasă în afara legii.

Din fericire, textul proiectului de lege a fost foarte ambiguu şi ne-a indus în eroare. Însă reprezentanţii Uber România susţin clar că legea se referă strict la taxiurile pirat.

XbdV2Dd

Sursa: Dan Paul

Aşadar, să răsuflăm uşuraţi şi să avem parte de ubercălătorii, până nu-şi pun parlamentarii creativitatea la treabă şi interzic şi aplicaţiile pe mobil. Sau internetul. Sau cuvântul “uber”.

Please follow and like us:
Tweet 7k