Un olandez a refăcut un ecosistem adunând în fiecare zi un sac de gunoaie în drumul lui spre muncă

Eu cred în puterea lucrurilor mici care făcute regulat pot lăsa amprente mai mari decât un gest extrem, făcut rar.

Ca de exemplu, să cureți mediul înconjurător în fiecare zi, câte puțin, reușind astfel să recreezi un ecosistem puternic, decât dacă ai face o acțiune de ecologizare într-o singură zi, la care angrenezi sute de tineri, fără să știi dacă acțiunea va avea succes pe termen lung.

Lecția care m-a impresionat recent vine din partea olandezului Tommy Kleyn, care, mergând în fiecare zi la muncă cu bicicleta, trecea pe lângă un râu minunat, dar cu un mal plin de gunoaie.

Și s-a gândit el că dacă s-ar trezi cu jumătate de oră mai devreme în fiecare dimineață ar avea timp să culeagă câte un sac de gunoaie din drumul lui, pe care să le ducă la o groapă de gunoi, scrie Bored Panda.

Zis și făcut!

În fiecare dimineață, timp de 30 de minute, a coborât de pe bicicletă, a luat un sac și a adunat deșeurile din zonă. Cum cu o floare nu se face primăvară, nici cu un sac de deșeuri adunate nu s-a făcut curat în jur. 

Dar Tommy și-a îndeplinit norma promisă pentru fiecare zi, iar în 22 de zile a curățat malul murdar al râului, reușind să recreeze un ecosistem pentru animalele care trăiau în apropiere.

Olandezul a fost impresionat să vadă că la scurt timp după ce și-a îndeplinit misiunea o lișiță eurasiatică și-a făcut un cuib în zona curățată.

trash-picking-cleaning-project-littering-environmental-friendly-pigswegetwhatpigsdeserve-20

În cadrul întregii misiuni, Tommy a adunat 22 de saci de gunoaie, iar acesta este singurul obiect găsit pe care a dorit să-l păstreze.

trash-picking-cleaning-project-littering-environmental-friendly-pigswegetwhatpigsdeserve-12

Priviți și admirați ce a reușit să realizeze un om perseverent căruia îi pasă de mediul în care trăiește. Un exemplu demn de urmat, nu-i așa? Ce-ar fi să ne uităm mai mult în jurul nostru și să acționăm cum putem, în fiecare zi, nu doar de Ziua Pământului, Ziua Apei, Ziua Ecologiei etc.?

trash-picking-cleaning-project-littering-environmental-friendly-pigswegetwhatpigsdeserve-21

 

Foto: Bored Panda