Bravos!

Un tânăr a inventat „papucii care cresc odată cu piciorul”, destinați să ajute copiii săraci din Africa (VIDEO)

Raluca / April 20, 2015

În 2007, tânărul Kenton Lee a fost marcat, în timpul unei călătorii în Kenya, de o fetiță care purta pantofi de mărime mult mai mică decât avea nevoie, astfel încât degetele i se lipiseră, scrie Pulptastic.

Atunci i-a venit ideea de a inventa încălțăminte ajustabilă pentru copiii săraci din Africa, ai căror părinți nu-și permit să le facă rost de încălțăminte de la an la an.

El a inventat două perechi de sandale din piele de foarte bună calitate și cauciuc comprimat care își pot ajusta mărimea la 5 numere diferite, pe parcursul a 5 ani.

adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-2

Mărimea small este destinată pentru copiii de la grădiniță până la clasa a IV-a, iar large pentru copiii de la clasa V-IX.

Kenton Lee spune că, astfel, copiii din Africa nu vor mai crește desculți, deci nu se vor mai zgâria, lovi și chiar infecta în timp ce aleargă sau se joacă. Și dacă vor fi sănătoși vor putea merge la școală sau ajuta părinții tot mai mult.

„Sunt peste 300 de milioane de copii fără papuci, în lume. Şi mult mai mulţi cu încălţăminte care nu li se potriveşte”, adaugă inventatorul.

Please follow and like us: