No comment

Ne trebuie mai mulți jurnaliști activiști

Raluca / January 5, 2017

Cunosc oameni care au ca scop în viață un trai decent, excursii și confort pe toate planurile, dar cunosc și oameni care vor mereu mai mult, din alte puncte de vedere. Activiștii, idealiștii, care se aruncă în vâltoarea zilelor și se luptă cu cei care fură, care trișează, care ucid, care limitează libertatea celuilalt.

Zilele aceastea este mare tensiune pe televizoare. CV-urile și dosarele noilor miniștri ne cam fac să ne punem mâinile-n cap și pașapoartele-n geantă.

Dacă aș fi azi redactor-șef al unei redacții de presă i-aș angaja pe cei mai vocali, cei mai rebeli, cei mai neobedienți și neînfricați jurnaliști, ca să pot garanta cu mâna pe inimă ceea ce aș fi angajată să ofer: informații transparente și libertate de opinie.

Îi admir pe cei sau cele care nu tac, care ies din turmă și, chiar cu riscul de a fi dați afară sau considerați exagerați, luptă ca nedreptățile să iasă la iveală, nu să fie așternute sub preș pentru un serviciu bine plătit și siguranța zilei de mâine.

Avem nevoie de mai mulți reporteri de investigație, de mai mulți oameni care pun piciorul în prag și arată cu degetul ceea ce alții se fac că nu văd, de teamă.

Avem nevoie de oameni obsedați să sape până află tot, care sancționează derapajele, care știu să anunțe ce e dezinformare, manipulare sau fals, care să-i învețe și pe alții că integritatea e principala carte de vizită.

Hai cu presa liberă și onestă! Hai să nu lăsăm corupții și hoții să mai doarmă liniștiți!

Please follow and like us:
Tweet 7k