De-ale racului

Vine un timp când afli că timpul tău e mai prețios ca toată rezerva BNR

Raluca / February 9, 2015

Vine un timp când începi să îți prețuiești timpul. Să conștientizezi că el chiar valorează bani, sau dacă nu bani, măcar merită petrecut frumos, bine, în armonie. Iar pentru a reuși asta, începi să mai spui și câte-un NU.

Eu recunosc, am fost genul de persoană care n-a refuzat în adolescență mai nicio ieșire. Eram acolo la toate evenimentele, ieșirile în oraș, petrecerile, proiectele, tot ce îmi apărea în cale, ajutam toți oamenii… (maaaare greșeală, Doamne!). 

Pentru că, în sinea mea, îmi spuneam că poate acolo se află o poveste interesantă, ce merită exploatată. N-aveam de unde ști ce mi-ar fi adus ziua și locul, dacă nu eram acolo.

Am fost o căutătoare de povești însetată de energiile oamenilor de când mă știu. Și vreau să cred că n-a fost risipă de timp. N-a fost, clar. Asta m-a ajutat să devin ce sunt azi. Am văzut și auzit mii de oameni, am trăit mii de secunde inedite, am auzit zeci de povești faine.

Dar, de la o vreme, am aflat că timpul meu chiar e mult mai valoros decât îl evaluez eu. Motiv pentru care nu mai vreau să mi-l pierd cu oameni care nu mă fac să mă simt bine, de la care nu câștig experiențe bune, lecții pozitive sau orice alt lucru bun. Un râs, un progres. Adică nu mai vreau să-l petrecu cu oamenii care mă lasă mereu cu umerii apăsați, cu gânduri inutile sau nervi după o întâlnire.

Obișnuiam să apreciez multă lume, acum îi apreciez doar pe cei alături de care mă simt bine.

Da, indiferent din ce clasă socială fac parte. Oamenii care nu ies la un suc doar să te judece sau să se laude. Vin să te vadă, sa te asculte pe bune și să râdă cu tine. Fără prefăcătorii, fără intenții ascunse, fără să plece de la tine cu banii tăi sau contactele tale.

Nu mai e timp de aruncat pe multe filme proaste, pe sucuri ieftine, pe petreceri slabe, pe evenimente din obligații, pe cărți idioate, pe relații consumatoare de energie, certuri.

De câte ori nu m-am luat de diverși agenți de vânzări care trag cu dinții după orice leuț că mult mai valoros ca banul acela e timpul meu. Adică acea parte din viața mea pe care nu o mai câștig vreodată și pe care nu vreau să o irosesc pe oameni de la care nu am ce învăța frumos.

Aveți grijă căror persoane le oferiți timpul vostru și arătați-le că sunt foarte norocoase pentru că încă au parte de el.

10171666_10202810291132759_7055383825850847417_n

Please follow and like us:
Tweet 7k

6 thoughts on “Vine un timp când afli că timpul tău e mai prețios ca toată rezerva BNR

    1. filmele proaste sunt ok, ca poti dormi la ele sau macar poti manca popcorn in sala.. mai rau e la opera, teatru…

Comments are closed.