Branduri

VisageCloud – Prima soluție de recunoaștere facială dezvoltată în România

Raluca / February 14, 2017

Doi antreprenori au lansat în premieră în România VisageCloud, o soluție completă pentru recunoaștere facială, bazată pe ultima generație de algoritmi de inteligență artificială, rețele neurale și computer vision.

Este disponibil atât în varianta software-as-a-service, în cloud, dar și pentru a fi instalat pe infrastructura clienților.

Soluția oferă și funcționalități conexe recunoașterii faciale, cum ar fi detectarea și alinierea punctelor cheie ale feței, clasificarea fețelor cu mai multe atribute, inclusiv gen, grupă de vârstă, culoarea ochilor, a pielii și a părului.

“Pentru a demonstra capabilitățile VisageCloud, am creat un demo care permite oricărui utilizator să găsească actorii similari cu persoanele prezente în orice fotografie încărcată. Procesul, inclusiv detectarea, clasificarea și căutara fețelor rulează în trei secunde sau mai puțin. Aplicația caută într-o bază de date de peste 5000 de actori cunoscuți. Aplicația poate fi accesată la http://visagecloud.com“, spun fondatorii.

Spre deosebire de soluțiile similare existente pe piață, VisageCloud nu necesită stocarea sau compararea imaginilor.

Într-un proces care este mai eficient din punct de vedere computațional și care susține dreptul la intimitate, fotografia originală este convertită într-o semnătură compactă a feței, cunoscută drept face hash.

Pe baza acestei semnături se pot realiza zeci de mii de comparații pe secundă folosind un computer convențional, cu posibilitatea accelerării până la sute de mii de comparații pe secundă pentru aplicații sensibile, în timp real.

Imaginea originală nu se poate reface din semnătura compactă, garantând astfel anonimitatea utilizatorilor. Folosind o abordare de tip API, soluția poate fi cu ușurință adaptată la o gamă variată de domenii, de la vending machines sau info kiosks care rețin clienții frecvenți și preferințele lor, la sisteme de supraveghere inteligente și până la panouri publicitare digitale care raportează structura demografică a audienței și modifică real-time reclama afișată.

Echipa din spatele VisageCloud e compusă din Bogdan Bocșe, cloud solutions architect și Cosmin Nicula, software engineer.

“Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute atât pentru recunoașterea facilă cât și pentru clasificare. Ne concentrăm pe a îmbunătăți și lansa funcționalități noi în viitorul apropiat. Un exemplu ar fi recunoașterea facilă din profil sau recunoașterea perioculară, folosind doar zona din jurul ochilor, mai des vizibilă și foarte bogată în informație. Suntem foarte entuziasmați să lucrăm la asta”, spune Bogdan Bocșe.

“Versiunea curentă a VisageCloud este rezultatul a șase luni de cercetare, dezvoltare și testare. Realizăm că suntem de abia la început de drum în contextul în care trebuie să abordăm piețele de mobile, augmented reality și virtual reality. Considerăm de asemenea că recunoașterea facilă poate ajuta retailerii să livreze promisiunea de viziune unitară, omni-channel, asupra clienților, indiferent că ei vin online sau in-store. Ne dorim să lucrăm îndeaproape cu partenerii pentru a înțelege mai bine nevoile pieței și pentru a planifica pașii următori”, adaugă Cosmin Nicula.


Mai multe informații se pot găsi la http://visagecloud.com și 
www.facebook.com/VisageCloud 

Pentru detalii suplimentare +40.724.714.234
Please follow and like us:
Tweet 7k