Aplicaţia anti-violenţă domestică “Vodafone Red Light” a câştigat Cannes Media Grand Prix

Vodafone Turcia şi Y&R Istanbul au creat o aplicaţie prin care femeile pot cere ajutor în cazul în care sunt victime ale violenţei domestice, aplicaţie pentru care au şi primit premiul Media Grand Prix, la Cannes.

Dat fiind faptul că în Turcia femeile încă sunt la cheremul bărbaţilor, una din trei femei fiind agresată zilnic de soţul ei, cele două companii au gândit un sistem discret şi rapid prin care poţi anunţa 3 persoane apropiate că eşti în pericol.

Aplicaţia “Vodafone Red Light” se declanşează dacă mişti brusc telefonul, fiind trimis un mesaj de urgenţă ce include locaţia în care te afli, celor trei prieteni aleşi de tine, potrivit AdWeek.

Cel mai interesant e modul în care au promovat această aplicaţie, evident, ca bărbaţii din preajma victimelor să nu ştie de existenţa ei. Au inserat mesajul în tutoriale de machiaj şi alte videoclipuri de pe net, despre gătit, cusut, modă, orice, la care bărbaţii nu s-ar fi uitat cap-coadă vreodată.

Au pus mesaje codificate pe etichetele sutienelor din magazine sau pe foliile cu ceară de epilat. Şi aşa au aflat peste 100.000 de femei de acest mod de a cere ajutor imediat, din care peste 3.500 de femei chiar au folosit-o.